Asielkatje loopt van thuis weg kwijt, verschuilt zich onder motorkap en bekoopt dat bijna met zijn leven

© if

Een zwarte kater dacht donderdagmiddag de perfecte schuilplaats gevonden hebben in de motor van een auto die geparkeerd stond in de Dadizelestraat in Menen. Tot de eigenaar wilde wegrijden. Hij had nauwelijks het gaspedaal ingeduwd of hij hoorde een vreselijk geschreeuw.

djr, gsd

Door het geschreeuw besefte de chauffeur dat er een kat vast zat. “Zelf kreeg hij die er niet uit”, klinkt het bij asiel De Grensstreek uit Rekkem, dat de melding over de kat kreeg.

“De brandweer moest ter plaatse komen om de motor uit elkaar te halen en de kat te bevrijden. Het beest was er erg aan toe en moest meteen naar de dierenarts.”

De staart was helemaal opengereten en in stukken en het diertje had een gapende wonde. Wie de eigenaar was, was op dat moment nog een groot mysterie. “Het dier was gechipt, maar door problemen met de server konden we de eigenaar niet toewijzen”, zegt Martine Verstraete van het asiel.

Na een oproep op Facebook bleek het om Kim Vandewiele te gaan. Ze was haar huisdier – dat ze nota bene van het asiel had geadopteerd – al kwijt van de avond ervoor. “Ik was meteen in shock toen ik de post van het asiel zag”, getuigt de dierenliefhebster. “Zijn pootje is verbrijzeld. Het is nu afwachten of het goed komt of het geamputeerd moet worden. Al bij al komt het goed, we zijn blij dat onze poes nog een normaal leven zal kunnen leiden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen