© JH

Kat overleeft val van elf verdiepingen

Een verbrijzelde achterpoot. Als bij wonder is dat het enige wat de kat Marley overhoudt aan een val vanop de elfde verdieping van een flatgebouw in het Antwerpse Berchem.

wer

© JH

Chloé Noorbergen ging haar terras opruimen en nam haar kat mee naar buiten. Maar Marley schrok toen een vogel voorbijvloog. Ze sprong op het hekwerk van het terras, verloor haar evenwicht en viel naar beneden. “Ik dacht dat ze dood was”, zegt Chloé. Maar beneden bleek de kat de val wonderwel te hebben overleefd. “Marley was wel totaal in shock. Ze zat op de stoep te bibberen en te hijgen”, zegt Chloé.

Bij de dierenarts bleek dat het anderhalf jaar oude dier enkel een verbrijzelde achterpoot overhoudt aan de metershoge val. Maandag gaat ze onder het mes.

Dat een dier zo’n hoge val overleeft, is zeer uitzonderlijk, zegt dierenarts Dominique De Schutter. Al hebben katten meer overlevingskans dan andere dieren. “Katten hebben een zeer goed evenwichtsgevoel, waardoor ze altijd met hun pootjes eerst landen. Zo beschermen ze hun kwetsbare lichaamsdelen: hun kop en borst. En doordat ze zeer elastische spieren hebben, komt het veel minder snel tot breuken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer