Gabriel García Márquez (87) overleden

De Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez is donderdag op 87-jarige leeftijd overleden in zijn huis in Mexico-Stad. Dat berichten lokale media.

jatimmermans

De 87-jarige Nobelprijswinnaar keerde vorige week terug naar huis in Mexico-stad, nadat hij acht dagen in het ziekenhuis had gelegen met een zware longontsteking.

García Márquez werd vijftien jaar geleden getroffen door lymfeklierkanker. Volgens de Mexicaanse media zou die zich opnieuw hebben gemanifesteerd, met uitzaaiingen naar onder meer longen en lever.

Eerder berichtten de media dat de familie van García Márquez en zijn dokters gezamenlijk zouden besloten hebben om hem niet meer te behandelen, maar hem thuis "palliatieve zorgen" toe te dienen.

García Márquez woonde sinds 1961 in Mexico, maar verbleef ook periodes in Cartagena, Barcelona en Havana. Hij trok zich jaren geleden terug uit het openbare leven.

Gabriel García Márquez is de auteur van onder meer 'Liefde in tijden van cholera', 'Honderd jaar eenzaamheid', Kroniek van een aangekondigde dood' en 'De generaal in zijn labyrint'. In 1982 ontving hij de Nobelprijs voor de Literatuur.

Foto AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER