Miami Heat en San Antonio Spurs winnen bij start NBA-play-offs

© USA Today Sports

Miami Heat en San Antonio Spurs hebben hun eerste wedstrijd in de play-offs van het NBA-basketbal gewonnen. De Charlotte Bobcats en de Dallas Mavericks waren de slachtoffers van dienst. Ook Washington en Portland wonnen hun wedstrijd.

mio

Heat 99-88 Bobcats

Miami Heat haalde het gisteren met 99-88 van de Bobcats. LeBron James was opnieuw superieur en scoorde 27 punten en negen rebounds. Dwayne Wade leidde Heat met 23 punten en vijf assists mee naar de overwinning en een 1-0-tussenstand in de Eastern Conference.

Voor Miami Heat is het al de zeventiende overwinning op rij tegen de Charlotte Bobcats. Al Jefferson was de uitblinker bij de Bobcats met 18 punten en tien rebounds maar kreeg op het einde van de wedstrijd af te rekenen met een hielblessure.

Spurs 90-85 Mavericks

De San Antonio Spurs boekten een nipte 90-85-overwinning tegen de Dallas Mavericks. Bij de Spurs was Tim Duncan de uitblinker met 27 punten en dat ondanks een knieblessure.

De Dallas Mavericks vergaten in het laatste kwart te scoren en zo ging de eerste overwinning in de Western Conference naar San Antonio.

Washington 102 - 93 Chicago

De Washington Wizards behaalden in hun eerste play-off-duel een 102-93-overwinning tegen de Chicago Bulls. Vooral in het laatste kwart maakte Washington het verschil. De Chicago Bulls konden eigenlijk enkel in het tweede kwart een vuist maken.

Portland 122 - 120 Houston

De Portland Trail Blazers klopten de Houston Rockets met een erg nipte 122-120. Portland begon het best aan de partij maar de Rockets sloegen in het tweede en het derde kwart terug. Een goed vierde kwart van Portland zorgde uiteindelijk voor de nipte overwinning.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen