Ronnie O’Sullivan neemt vlot eerste horde in Crucible

© Photo News

In zijn jacht op een zesde wereldtitel, een derde op rij, heeft Ronnie O’Sullivan zaterdag vlot de eerste horde genomen in het Crucible Theatre van Sheffield. De 38-jarige Engelsman versloeg de Fin Robin Hull met 10-4.

vml

Hull, met zijn 122e plaats op de wereldranglijst, de laagst gerangschikte speler in het toernooi, keek na de eerste sessie al tegen een 7-2 achterstand aan. Hij milderde ‘s avonds nog tot 8-4, maar dat kon O’Sullivan niet verontrusten. “The Rocket” hoefde niet zijn beste snooker boven te halen. Toch liet hij nog breaks van 124, 69, 81, 60, 90 en 54 noteren. De 39-jarige Hull, die pas zijn tweede WK-deelname beleefde, deed met breaks van 53, 102, 60, 52 en 68 zijn duit in het zakje.

‘Ik wist dat ik een degelijke prestatie neer moest zetten’, reageerde O’Sullivan. ‘Robin kan stevig scoren en is tactisch heel goed. Hij heeft ook kansen gehad, maar heeft een paar ballen gemist die het verschil hadden kunnen maken. Dit was de eerste stap, ik kijk uit naar de volgende.’

In de achtste finales (best of 25) komt titelverdediger O’Sullivan tegenover Joe Perry of de Schot Jamie Burnett te staan.