Drie heerlijke recepten voor Belgische wafels

© Shutterstock

Op woensdag 23 april is het precies vijftig jaar geleden dat Maurice Vermersch en zijn familie de Belgische wafel introduceerden in De Verenigde Staten. Speciaal voor die gelegenheid verzamelden wij drie smakelijke receptjes om nog meer van die heerlijke wafels te genieten.

vwh

Gezouten wafels met spinazie, krokante sla en gerookte eendenfiletRecept: Solo

Nodig- 300 g spinazie- 125 g bloem- 250 ml melk- 100 g Solo in wikkel- 4 eieren- 150 g sojascheuten- 1 courgette- 2 wortelen- 50 g sluimererwten- olijfolie- sap van 1 limoen- enkele druppels wijnazijn- enkele blaadjes dille- 2 pakjes gerookte eendenborst, voorgesneden

Bereidingswijze1. Was de spinazie en kook hem gedurende 2 minuten in kokend water. Laat uitlekken en afkoelen. Hak de spinazie fijn.2. Smelt de bakboter au bain-marie en meng met de bloem, melk, het zout en de eieren. Voeg ook de spinazie toe en meng het geheel.3. Bak van dit beslag de wafels met een wafelijzer.4. Was alle groenten, schil de wortelen en snij alle groenten in fijne reepjes. Meng de groenten onder elkaar en werk af met de azijn, een scheut olijfolie, limoensap en dille.5. Leg de wafels op de borden. Dresseer de salade en een sneetje eendenborst ernaast.

Wafels met yoghurtRecept: Allrecipes

Nodig- 3 eieren- 375 gr magere vanilleyoghurt- 150 gr witte bloem- 2 theelepels bakpoeder- 1 theelepel baksoda- 1/2 theelepel zout- 100 gr boter, gesmolten

Bereidingswijze1. Verwarm het wafelijzer voor volgens de gebruiksaanwijzing.2. Klop de eieren in een grote mengkom en meng vervolgens de andere ingrediënten (yoghurt, bloem, bakpoeder, baksoda, zout en boter) tot een glad beslag.3. Schenk het beslag in het wafelijzer en gaar de wafel in ongeveer vijf minuten, tot er geen stoom meer ontsnapt.

Kaneelwafels met appelRecept: Smulweb

Nodig- 250 gram bloem- 2 eetlepels bruine suiker- 1 eetlepel bakpoeder- een snuifje kaneel- een snuifje zout- 3 grote eieren, gesplitst- 2,5 deciliter melk- 2,5 deciliter magere yoghurt- 4 eetlepels gesmolten boter- 1 zakje vanillesuiker- 1 eetlepel vers citroensap- 2 fris smakende appels, geschild en zonder klokhuis

Bereidingswijze1. Schep de suiker, het bakpoeder, kaneel en zout door de bloem.2. Klop in een andere kom de eierdooiers los met de melk, yoghurt, de gesmolten boter en vanillesuiker.3. Voeg het meelmengsel al roerende toe, en roer tot je een glad deeg bekomt.4. Giet het citroensap in een schaaltje.5. Rasp de appels erboven en schep het geheel goed om.6. Schep de appel vervolgens door het beslag. Klop de eiwitten stijf en schep deze met een spatel in slechts een paar scheppen door het beslag.7. Bak de wafels enkele minuten in het wafelijzer.8. Garneer met poedersuiker, stroop of een paar stukjes appel die je bestrooide met kaneel en suiker en vervolgens bakte in boter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer