© Stad Mechelen

Mechelen laat gratis shopping shuttle ook op weekdagen rijden

De stad Mechelen trekt een groter budget uit om de gratis shopping shuttle meer te laten rijden. Niet alleen op zaterdag als het druk is, maar ook tijdens de week.

Sven Van Haezendonck

Sinds de zomer van vorig jaar zet Mechelen de minibusjes in. Ze vervoeren shoppers vanaf gratis randparkings aan De Nekker en het Douaneplein naar het centrum. En ae slaan aan. "Er zijn zaterdagen dat we duizend klanten tellen", zegt schepen van Mobiliteit Marina De Bie (Groen).

Daarom breidt de stad de gratis pendeldienst uit. "Op drukke momenten kunnen we extra busjes inzetten, maar ook tijdens de week. Bijvoorbeeld op woensdagnamiddag en op vrijdag tijdens de braderie", vertelt de schepen.

Kritiek op geraamde kostprijs van 207.000 euro

Voor een periode van anderhalf jaar raamt de stad het kostenplaatje op 207.000 euro. Dat vindt oppositiepartij sp.a aan de hoge kant. "Als ik prioriteiten moet stellen, kies ik voor taxicheques, voor goedkopere bustickets en voor bussen naar de ziekenhuizen en naar de stedelijke begraafplaats", stelt raadslid Karel Geys, die in de vorige bestuursperiode nog schepen van Mobiliteit was.

Marina De Bie wuift de kritiek weg. "Pure onzin, een buslijn inleggen kost 300.000 tot 400.000 euro", reageert ze.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER