© ss

Spaanse oplichters viseren opnieuw Belgische bedrijven

De laatste weken zijn Belgische bedrijven opnieuw massaal het doelwit van Spaanse oplichters, die bedrog plegen met domeinnamen. Daar waarschuwt de Economische Inspectie voor, die tientallen klachten binnenkreeg.

Het gaat om oplichters die bedrijven valselijk een factuur sturen voor de registratie van hun domeinnaam. De facturen zijn afkomstig van ‘BE Domein Host’. Het gaat telkens om bedragen van om en bij de honderd euro. Er wordt een fictief Belgisch postbusadres en vals telefoonnummer opgegeven.

In 2014 ontving de federale overheidsdienst 210 klachten over bedrog met domeinnamen, bijna allemaal over ‘BE Domein Host’. Daarachter gaat een Spaans bedrijf schuil. De Economische Inspectie nam toen contact daarover op met de Spaanse autoriteiten en de Cel voor Financiële informatieverwerking.

De jongste weken ziet de Economische Inspectie ‘BE Domein Host’ opnieuw opduiken, met tientallen klachten tot gevolg. Er is voorlopig sprake van 124 meldingen. De FOD Economie raadt aan niet op de factuur in te gaan en een klacht in te dienen bij de Economische Inspectie. Wie toch betaald zou hebben, dient best een klacht in bij het parket of de politie, luidt het advies.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER