© AP

Guardiola: “Mijn missie is niet helemaal geslaagd”

Atlético Madrid wist zich dinsdagavond ondanks een 2-1 nederlaag op het veld van Bayern München voor de tweede keer in drie jaar - de derde keer in totaal - te plaatsen voor de finale van de Champions League. Voor de pas herstelde Yannick Carrasco, die bij de rust mocht invallen van Diego Simeone, wordt het de eerste finale op het kampioenenbal. “Wat een ploeg zijn wij toch. We gaan naar Milaan”, schreef hij na de wedstrijd op Twitter.

De vreugde bij de Rode Duivel staat in schril contrast met de teleurstelling bij Bayern, en al zeker bij Pep Guardiola. De Spaanse coach neemt straks afscheid van de Rekordmeister zonder Champions League op de palmares. Meer nog, onder Guardiola ging Bayern er drie jaar op rij uit in de halve finales.

“Misschien is mijn missie daarom niet helemaal geslaagd. Ik heb gevochten en mijn best gedaan. Ik zou mijn leven geven voor dit team, ik ben zo trots op hen. Maar de feiten zijn nu eenmaal wat ze zijn: we hebben de finale niet gehaald. We moeten ons er gewoon bij neerleggen. Dat is voetbal, al is het toch vooral spijtig voor mijn spelers. Zij hebben een fantastische campagne achter de rug.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer