Dit waren de populairste modetrends van 2014

© Catwalk Pictures

Normcore, athleisure, health goth of crop tops: ofwel hadden we geen flauw benul waarvoor ze stonden, ofwel konden we wel wat outfitinspiratie gebruiken. Hoe dan ook: dit zijn, volgens de Google survey ‘A Year in Search’, de meest gegoogelde modetrends van het afgelopen jaar.

rdm

1. NormcoreEigenlijk een trend uit 2013, maar pas dit jaar écht mainstream geworden: normcore. In een notendop: standing out by blending in – modegewijs opgaan in de massa en net zo de show stelen. En dat doe je bij voorkeur door übersaaie mamajeans, simpele sneakers en doodgewone rolkraagtruitjes te dragen. Hardcore normcore-liefhebbers? Die vielen zelfs voor sportsokken in badmeesterslippers.

 

Une photo publiée par @tile0916 le

2. Health GothVermoedelijk één van die termen die werd gegoogeld uit nieuwsgierigheid: want, een health goth? Wat mag dat dan wel zijn? Simpel gesteld dragen health goths vooral zwarte sportswear. De subcultuur werd in het leven geroepen om mensen die vestimentair gezien niet echt hun draai vinden in de fitnesszaal – de goths, dus – toch aan het sporten te krijgen.

 

GET THE LEWK AT WWW.HEALTHGOTH.COM

Une photo publiée par ??????JAZZEPPI ZANAUGHTTI???????? (@poshsplice) le

3. AthleisureEen samentrekking van athletic en leisure. Dus: sportkledij die wat meer opgekleed is, zodat je die comfortabele outfit ook buiten de sportzaal kunt dragen. Een voorbeeldje: Alexander Wang (voor H&M).

4. WearablesOf ook wel: wearable technology. Denk dus: elektronische toestellen die je op het lichaam draagt als een slim accessoire, zoals smartwatches of smart glasses.

5. Crop topsUitstekend nieuws voor ninetiesadepten en fans van sit-ups: het te korte (cropped) topje was een musthave tijdens de zomermaanden van 2014. En zelfs deze winter mag er nog een streepje middenrif getoond worden.

6. Designer collaborationAlexander Wang voor H&M, Altuzarra voor Target, Riccardo Tisci voor Nike: in 2014 konden we weer heel wat grote namen shoppen voor kleine prijsjes. Geen wonder dat we dus met z’n allen vlijtig de term ‘designer collaboration’ hebben ingetikt.

7. Over-the-knee bootsNiet meteen de gemakkelijkste items om te combineren, die hoge dijlaarzen. Wie het stijlvol wilde houden, zocht en vond online nogal wat inspiratieplaatjes.

8. Full skirtsAndrogyn en boyfriend bleven hip, maar deze zomer mocht ook de theekransjeslook weer. Met volumineuze en vrouwelijke rokken, bij voorkeur tot net onder de knie, kwamen we hyperelegant voor de dag. De nieuwe lengte overleefde ook het vallen van het blad: knielang kan deze winter nog steeds.

9. CulottesAls Victoria Beckham het draagt (en ontwerpt), kun je ervan opaan dat het een trend wordt. Et voilà: de culotte – de geklede 3/4 pantalon met wijde pijpen – maakte een comeback.

10. MulesWilden we in 2013 koste wat het kost een paar creepers of flatforms, dan was dit jaar het muiltje de nieuwkomer in onze schoenenkast. De hooggehakte schoen met open achterkant kon zijn oudere-dames-imago afschudden en veroverde catwalks en fashionistaharten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer