Gaat de Queen aftreden?

© AFP

Doet ze het of doet ze het niet? Sinds woensdag gaat in Groot-Brittannië het gerucht dat Queen Elizabeth in haar kerstboodschap haar aftreden zal aankondigen.

skn

Het was gokkantoor Coral dat de kat de bel aanbond. De bookmakers van het kantoor stelden woensdag plots een ongewoon aantal meldingen vast van mensen die wilden gokken op een aftreden van de Queen. Aangezien de koningin haar kersttoespraak, die op eerste kerstdag wordt uitgezonden, traditioneel een weekje eerder opneemt, rook het kantoor onraad. Het vermoedde dat iemand over ‘inside information’ beschikte en besliste donderdag dat er niet meer op een aftreden gegokt kan worden.

‘Waar rook is, is vuur’, klinkt het bij Coral, dat geen risico wil nemen.

Officieel reageert Buckingham Palace niet op dergelijke speculaties maar een bron binnen het paleis liet opmerken dat de kerstboodschap in elk van de 16 landen waar de Queen over regeert om exact 15.00 uur wordt uitgezonden. Het is moeilijk voor te stellen dat de 10.000 inwoners van de eilandstaat Tuvalu, in de Stille Oceaan, het nieuws over het aftreden van de Queen twaalf uur eerder zouden zouden te horen krijgen dan de Britten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen