© BELGA

Van Overtveldt over Rode Duivels: ‘We onderzoeken fiscale constructies als dat nodig is’

Indien er Rode Duivels zijn die fiscale constructies hebben opgezet of laten opzetten in Luxemburg om geen belastingen te moeten betalen, dan zal de administratie Financiën die te gepasten tijde onderzoeken en toetsen aan de antimisbruikbepaling en de bepalingen rond de kaaimantaks, die binnenkort wordt ingevoerd. Dat heeft minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) donderdag in de Kamer gevraagd.

Belga

Van Overtveldt werd door zijn partijgenoot Peter Dedecker aan de tand gevoeld naar aanleiding van mediaberichten, waarin sprake was van Rode Duivels die in het Groothertogdom fiscale constructies zouden hebben opgesteld. De minister stelde dat het niet aan de regering is over individuele gevallen uitspraken te doen. Bovendien zijn de details over de vermeende constructies hem niet bekend.

Niettemin preciseerde Van Overtveldt dat de Belgische nationaliteit hebben geen aanknopingspunt is voor de Belgische inkomensbelastingen. Het is best mogelijk dat de voetballers geen Belgische rijksinwoners zijn en dus niet in ons land belastbaar zijn voor hun wereldwijde inkomens. Terloops merkte Van Overtveldt op dat enkel de Verenigde Staten de nationaliteit daarvoor hanteert.

Mochten ze toch Belgische rijksinwoners zijn en constructies hebben opgezet, dan heeft de minister er het “volste vertrouwen” in dat zijn administratie die te gepasten tijde tegen het licht zal houden.

MEER OVER DE RODE DUIVELS