© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Twee duels in tweede klasse worden niet gespeeld, waaronder topper

De topper in de tweede voetbalklasse van vrijdagavond tussen Eupen en Antwerp wordt uitgesteld. Het waren waarnemend burgemeester Claudia Niessen en de politie die de beslissing namen na een vergadering, bevestigde de gerechtigde correspondent van de club Joseph Radermacher.

“Aangezien de wedstrijd als risicomatch beschouwd wordt en er omwille van de terreurdreiging in Brussel geen extra politiediensten beschikbaar zijn, kan het duel niet gespeeld worden”, klinkt het. De lokale politie beschikt niet over voldoende middelen om de veiligheid te garanderen.

Er is nog geen nieuwe datum voor de partij gevonden. Eupen en Antwerp hebben momenteel allebei 32 punten in het klassement, drie minder dan leider Tubeke.

Ook duel Union-Deinze uitgesteld

Ook het duel tussen Union Sint-Gillis en Deinze van zondagnamiddag (15u) is uitgesteld. Dat heeft Union woensdag laten weten op de clubwebsite. “De informatie is ons zonet meegedeeld door de autoriteiten en is het gevolg van de verhoogde terreurdreiging in Brussel”, klinkt het.Union is vierde (28), Deinze dertiende (14).

MEER OVER KAS Eupen

MEER OVER VOETBAL