© Stad Mechelen

Merel volgt Pieter op als kinderburgemeester

Merel Vander Elst (11) wordt de nieuwe kinderburgemeester van Mechelen. Woensdagmiddag, tijdens de Kinderraad, volgt ze Pieter Verhelst (12) op.

Marijn Sillis

De huidige kinderraad, bestaande uit dertien jongens en meisjes van 11 en 12 jaar, ging vorig jaar in oktober van start. De raad komt tien keer per jaar samen om voorstellen te doen aan het schepencollege. De raad van woensdagmiddag wordt een speciale, want Pieter geeft het burgemeesterschap door aan Merel, tot voor kort kindersecretaris.

“Ik vond het heel tof om kinderburgemeester te zijn. Ik heb veel ervaring opgedaan en veel mensen ontmoet en veel geleerd", vertelt afscheidnemend burgemeester Pieter.

“Vorig jaar hebben we vooral gebrainstormd, nu schieten we in actie want we hebben bijna elke maand een charterpunt dat we moeten verwezenlijken”, zegt de nieuwe burgemeester Merel. “Zo willen we dit jaar een rommelmarkt organiseren waar kinderen zelf hun speelgoed kunnen verkopen, ervoor zorgen dat de lichten in de verkeerstuin vaker branden en dat we een keertje in de vaart mogen zwemmen en nog veel meer.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER