Man verdacht van inbraak in café en schermutseling in supermarkt

De vijftigjarige Johan V.H. uit Arendonk zit sinds midden vorige week in de gevangenis van Turnhout. Hij wordt verdacht van minstens twee feiten. De raadkamer heeft dinsdag zijn aanhouding met een maand verlengd.

ima

Op 10 augustus zou de verdachte op heterdaad zijn betrapt bij een diefstal in de supermarkt Carrefour in Turnhout. Nadat hij werd betrapt, ontstond er een schermutseling. Op 12 oktober zou hij een inbraak hebben gepleegd in café Bar Bier aan de Bovenrij in Herentals.

De dader brak toen de sigarettenautomaat in de herberg open en ging er met de voorraad sigaretten vandoor. Hij stal ook het wisselgeld uit de kassa, ongeveer 100 euro.

Het was de zaakvoerder die de politie op het spoor bracht van de vermoedelijke dief. “De inbraak is geregistreerd door camera’s in onze zaak”, vertelt uitbater Nick Van Rooy. “Ik herkende de man aan zijn tatoeage op de linkerhand. Op de beelden die buiten zijn gemaakt, zag ik hem wegrijden met zijn voertuig. De combinatie van beide gegevens bracht me bij de verdachte.”

Johan V.H. is geen vaste klant bij Bar Bier. “Het voorbije anderhalf jaar kregen we hem ongeveer vijf keer over de vloer”, zegt cafébaas Van Rooy. “Opmerkelijk is dat er geen braakschade was. Het is een raadsel hoe hij het heeft geflikt. Ook in mei is ingebroken in onze zaak. Mogelijk komt hij ook in aanmerking voor dat feit.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER