© Reuters

thumbnail:
thumbnail:

CHAMPIONS LEAGUE. Barcelona en Bayern dollen, Chelsea doet goede zaak

Er stond vanavond alweer geen maat op FC Barcelona en Bayern München. De Blaugrana maakten gehakt van AS Roma en wonnen met 6-1. Der Rekordmeister zette Olympiakos met 4-0 opzij. Chelsea won met 0-4 bij Maccabi en doet zo een goede zaak in zijn groep.

vtvn

Volg hier Lyon - Gent en alle andere wedstrijden LIVE!

Groep E: Barcelona dolt met Roma

FC Barcelona was al zeker van de volgende ronde maar had er echt wel zin in tegen Radja Nainggolan en AS Roma. De Romeinen werden naar de slachtbank gevoerd dankzij MSN: Messi, Suarez en Neymar. Suarez opende na een kwartier de score en amper drie minuten later stond het al 2-0. Een sublieme actie van MSN en Messi scoorde voor het eerst sinds 20 september. Suarez knalde nog voor rust de 3-0 op het bord met een heerlijke volley.

Na rust dikten Gerard Piqué, Messi en Adriano nog aan tot 6-0. Edin Dzeko "redde" de eer in de slotfase: 6-1. Thomas Vermaelen speelde 90 minuten bij Barça, Nainggolan werd bij de rust vervangen bij Roma.

Geen zege voor Bayer Leverkusen op het veld van BATE Borisov. De Duitsers bleven steken op een 1-1 gelijkspel, een punt waar beide teams weinig mee opschieten. De Wit-Russen schoten geweldig uit de startblokken. Mikhail Gordeichuk opende al na één minuut en acht seconden de score, goed voor de snelste goal uit deze Champions League-campagne. Leverkusen zocht naar de gelijkmaker en vond die in de 68e minuut. Een heerlijke lobpass van Hakan Çalhanoglu bereikte Admir Mehmedi, die de gelijkmaker via de binnenkant van de paal binnenschoot.

In de stand komt Leverkusen met vijf punten op gelijke hoogte van AS Roma. Barcelona telt dertien punten en is dus al zeker van groepswinst. BATE is laatste met vier punten. Op de slotspeeldag moet Barcelona naar Leverkusen, Roma ontvangt BATE.

Groep F: Bayern dolt, Arsenal wint

Bayern heeft zich opnieuw van zijn meest dominante kant laten zien. Der Rekordmeister dikte zijn dolepuntensaldo weer wat verder aan dankzij 4-0 overwinning tegen Olympiakos. Na 20 minuten stonden er al drie doelpunten op het bord, waarna Bayern de wedstrijd controleerde en rustig uitspeelde. Douglas Costa opende na acht minuten de score. Op het kwartier was daar Robert Lewandowski, die zijn 28e goal in de Champions League scoorde. Daarna mocht Thomas Müller van dichtbij de 3-0 maken.

Na rust moest Bayern met tien verder na rood voor Holger Badstuber, maar Kingsley Coman maakte er nog 4-0 van terwijl de Griekse bezoekers geen enkele bal tussen de palen kregen.

Arsenal heeft zijn kansen op kwalificatie gaaf gehouden dankzij een 3-0 overwinning tegen Dinamo Zagreb. Mesut Özil en twee keer Alexis Sanchez zorgden voor de doelpunten bij The Gunners. Op de laatste speeldag trekt Arsenal naar Olympiakos en moet het winnen om door te stoten.

In de stand gaat Bayern aan kop met twaalf punten uit vijf wedstrijden. Olympiakos is tweede met negen punten, voor Arsenal met zes. Dinamo Zagreb is uitgeschakeld met drie punten.

Groep G: Chelsea doet goede zaak

Eden Hazard mocht starten bij Chelsea, op zijn vertrouwde linkerflank. The Blues waren op het veld van Maccabi Tel-Aviv heer en meester. Gary Cahill opende na 20 minuten de score met een rake kopbal. De thuisploeg moest nog voor rust met tien verder na rood voor Tal Ben Haim en daarvan profiteerde Chelsea na rust. Willian met alweer een vrije trap, Oscar en Kurt Zouma zorgden voor een ruime en waarschijnlijk deugddoende 0-4 zege.

FC Porte verloor voor eigen publiek verrassend van Dynamo Kiev. Een penalty van Andriy Yarmolenko voor rust en een knal van Derlis González (die niet goed ingeschat werd door Iker Casillas) na de pauze deden de Portugezen de das om.

In de stand leiden Chelsea en Porto de dans met tien punten. Dynamo Kiev heeft met acht punten nog alle kansen op kwalificatie. Maccabi is met nul punten al even uitgeschakeld. Op de slotspeeldag ontvangt Chelsea Porto en krijgt Kiev Maccabi over de vloer.

Groep H: Zenit doet Gent een plezier

Zenit was al zeker van kwalificatie maar bracht toch zijn beste elf op het veld tegen Valencia. Met Axel Witsel en Nicolas Lombaerts in de basis dus. De Russen domineerden het middenveldspel en kwamen al na een kwartier 1-0 voor. Via Hulk en Artem Dzyuba kwam de bal bij Oleg Shatov, die de simpele maar dodelijke aanval perfect afrondde. Goed voor zijn vijfde van de campagne. Witsel speelde een foutloze partij, maar kreeg wel geel voor een stevige fout op Santi Mina. Toen stond het echter al 2-0. Shatov was deze keer de aangever voor Dzyuba, 2-0 en boeken toe voor de Spanjaarden.

AA Gent heeft op de vijfde speeldag in de Champions League een stuntzege behaald op bezoek bij Olympique Lyon. Het werd 1-2 in het Stade de Gerland, na een vroeg doelpunt van Ferri voor de thuisploeg, een heerlijke vrije trap van Danijel Milicevic op het half uur en een doelpunt van Kalifa Coulibaly in de slotminuut. Gent wordt zo tweede in groep H, en maakt een grote kans op kwalificatie in de Champions League. Lees meer.

In de stand blijft Zenit foutloos met vijftien op vijftien. Valencia blijft steken op zes en zakt naar plek drie. Gent is tweede met zeven punten, Lyon is uitgeschakeld met slechts één punt.