Direct naar artikelinhoud

Tweeling (7) gaat autodief te lijf

Een autodief heeft in de Amerikaanse stad San Antonio (Texas) de handen vol gehad aan twee 7-jarige jongens, die nog in in de auto zaten die hij net had gestolen. De kinderen gingen de man direct te lijf, berichten Amerikaanse media.

Tweeling (7) gaat autodief te lijf
Beeld thinkstock

De autodief sloeg zijn slag toen de familie van de jongens donderdag op het punt stond naar de kerk te vertrekken. De man sprong snel in de wagen en scheurde weg. Dat gebeurde toen een van de ouders van de tweeling een flesje melk ging halen voor het broertje (1) van de jongens, die ook in de wagen zat.

De dader kreeg vermoedelijk snel spijt van zijn impulsieve autoroof. Volgens de politie viel een van de kinderen hem aan met een speelgoedslang van rubber, terwijl de andere jongen hem in het gezicht bleef slaan. Al na een paar minuten besloot de autodief de kinderen uit te laten stappen.

De grootmoeder van de kinderen vertelde ABC News dat de dief zich een sportieve verliezer toonde. Voordat hij ervandoor ging, schudde hij de tweeling de hand; ze konden ook hun tablets houden.

De man heeft de auto inmiddels niet meer. De politie heeft die teruggevonden.