Direct naar artikelinhoud
aanslagen parijs

Drummer Eagles of Death Metal: "Kan niet wachten om optreden af te maken"

Eagles of Death Metal in de Bataclan. Aan de drums zit Julian Dorio.Beeld AFP

Na frontman Jesse Hughes heeft nu ook de drummer van Eagles of Death Metal gereageerd na de bloedige aanslag op de Bataclan in Parijs. "Ik ben buitengewoon dankbaar dat ik uit de zaal ben kunnen vluchten, maar ik treur om wie daar niet in geslaagd is", schrijft Julian Dorio op Instagram.

Jesse Hughes, de frontman van Eagles of Death Metal, was de eerste om te reageren op de bloedige aanslag die plaatsvond op de Bataclan tijdens een concert van zijn groep. Nieuwssite Vice wist Hughes te strikken voor een interview, waarvan al een korte teaser online verscheen. Daarin getuigt de zanger dat er zoveel mensen zijn omgekomen bij de aanslag omdat ze hun vrienden niet wilden achterlaten.

(Lees verder onder de video.)

Nu heeft ook Julian Dorion gereageerd. De drummer postte een foto op zijn Instagramprofiel waarop hij een kaars brandt in de Notre Dame-kathedraal in Parijs. In het bijschrift vertelt de drummer openhartig dat het ondenkbare is gebeurd op 13 november. "Absoluut en onnodig kwaad heeft onze wereld op zijn kop gezet."

"Ik ben buitengewoon dankbaar dat ik uit de zaal ben kunnen vluchten, maar ik treur om wie daar niet in geslaagd is, inclusief onze vriend Nick Alexander", getuigt Dorio. Alexander verkocht T-shirts en merchandising voor Eagles of Death Metal. In totaal kwamen 89 mensen om het leven in de concertzaal.

De drummer maakt ook gebruik van de gelegenheid om een heleboel mensen te bedanken. Arthur bijvoorbeeld, "die samen met me voor zijn leven rende en ons in een taxi zette". Of Fabrice, "een fan die mij zijn telefoon leende zodat ik naar Emily (zijn vrouw, nvdr.) kon bellen in een poging haar te kalmeren". Ook bedankt Dorio iedereen die hem steunde. "Dat zal ik nooit vergeten."

Toch geeft de drummer toe dat hij nooit meer dezelfde zal zijn. "Ik ben voor altijd veranderd, maar trek me op aan de liefde rondom ons. Ik tel de dagen af tot ik dat concert kan afmaken."

'Ik tel de dagen af tot ik dat concert kan afmaken'
Julian Dorio

"Onze harten zijn gebroken"

Enkele dagen geleden postte de echtgenote van Dorio al een foto op Instagram dat haar man veilig thuisgekomen was. "Liefde zal winnen. Niet angst of haat, maar liefde", schreef ze daarbij. "Onze levens zijn voor altijd veranderd na vorige week, maar niet onze liefde. Mijn man is terug thuis en veilig, en we zijn eindelijk terug samen. Maar onze harten zijn gebroken voor iedereen die dat niet is."