Kiest Nigeriaanse WK-sensatie voor Anderlecht of Club Brugge?

© rr

De Nigeriaan Victor ­Oshimen (17) maakte zijn land onlangs wereldkampioen U17 door maar liefst tien keer te scoren op dat tornooi. Hij werd er uitgeroepen tot één van de beste spelers en de zaakwaarnemers cirkelden massaal rond hem. Oshimen koos uiteindelijk voor een Belgisch makelaarsbureau dat in hem een verbeterde versie van Romelu ­Lukaku ziet en hem een gelijkaardige toekomst voorspelt. Het probeert de Nigeriaan er nu van ­ te overtuigen dat Anderlecht of Club Brugge de ideale tussenstap zou zijn vooraleer hij naar een Europese topclub verhuist.

jug

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Oshimen speelt nu nog in zijn thuisland bij Lagos, maar gisteren meldde de lokale krant The Union dat Anderlecht in januari zou doordrukken voor de spits.

Zware concurrentie

Vraag is of de Afrikaanse goalgetter het hoofd koel kan houden, want ook miljoenenclubs als Wolfsburg, Chelsea, ­Arsenal en Liverpool hebben Oshimen hoog op hun lijst staan. Als hij toch voor RSCA kiest, zou hij de tweede Afrikaanse tiener na de Ghanese rechtsback Adje zijn die voor een avontuur bij paars-wit kiest.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen