Tot 10.000 euro per cross: “Stybar vraagt meer dan Nys”

© Photo News

Welke cross strikt Zdenek Stybar? Die vraag lijkt deze dagen haast belangrijker dan wie dit weekend in Essen of Overijse wint. En niet omdat de Tsjech een bedreiging voor Van Aert en Nys vormt. Stybar rijdt naar eigen zeggen enkel mee voor het plezier. Maar ook zijn portemonnee vaart er wel bij: bedragen tot 10.000 euro worden genoemd.

Bram Vandecapelle

Veldrijden op Sportwereld.be

Antwerpen (19/12), Diegem (27/12), Loenhout (29/12), Bredene (30/12), Baal (01/01) en Leuven (03/01): de helft van deze zes Vlaamse crossen mag vanaf eind deze week een grote veldritnaam aan de affiche toevoegen: Zdenek Stybar. Een grote naam, dat zeker. Maar meer is de drievoudige wereldkampioen qua crossniveau op dit moment niet. Afgelopen zaterdag werd de 29-jarige renner van Etixx-Quick Step pas zesde in Boonen & Friends.

“Logisch’”, zegt Stybar. “Ik heb nog geen specifieke crosstraining gedaan. Ik wil twee of drie crossen rijden voor het plezier van de supporters en mezelf. Niet om te winnen. Ik haal zelfs geen podium. Met een plek rond positie tien zal ik al content zijn. Na een maand training kan je geen wonderen verwachten.”

Enkel crossen met startgeld

De zes bovenstaande wedstrijden zijn geen wereldbekers en dus moeten de organisatoren startgeld betalen, willen ze de Tsjech aan de start krijgen. Toen het management van Stybar de organisatoren op de hoogte bracht van de interesse om er te starten, mochten ze zelf een financieel voorstel doen.

Maar zo liep het niet bij één organisator. “Ze vragen veel geld. Zelfs meer dan Sven Nys. En dan zit je al snel aan 10.000 euro. Ik vind dat veel. Anders dan Nys brengt Stybar geen bussen vol supporters mee. Zijn achterban is gewoon veel kleiner.”

“Twee jaar geleden betaalden we een mooi bedrag, maar toen was hij wel nog wereldkampioen. Zonder die trui ligt zijn marktwaarde lager”, aldus de organisator die anoniem wenst te blijven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen