© W&F

© W&F

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Berkenhof in 20 minuten tegen de vlakte

Met verbijstering keken de bewoners van De Notenschelp in Ekeren naar de bulldozer die in amper 20 minuten tijd het laat 19de eeuwse Berkenhof tegen de vlakte joeg. “Het was 6 uur ’s morgens toen we uit ons bed werden gerammeld”, zegt buurman Wim Lippens.

Marc Wouters

“Sommige mensen konden hun tranen niet bedwingen. We stonden ernaar te kijken als aan de grond genageld ”, vertelt Dirk Van Tongerlo. “Na tussenkomst van districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA) legde de politie de werken stil tot de komst van de bevoegde ambtenaar. Die kon enkel vaststellen dat de provincie de aannemer de nodigde documenten had overhandigd”, vertelt Lippens.

De gronden in de Notenschep behoorden toe aan wegenbouw Van As. Na verkoop aan projectontwikkelaar All Project & Developments werd een verkavelingsaanvraag ingediend. In eerste instantie werd die verworpen.

In een nieuwe verkavelingsaanvraag herschikte de projectontwikkelaar de kavels, maar behield de sloop van het gebouw en het rooien van het groen. Ook nu kreeg hij een ‘njet’ van het district en de stad. Daarop trok de projectontwikkelaar naar de bestendige deputatie van de provincie. En daar kreeg hij wel de nodige vergunningen. Zelfs een tussenkomst van Agentschap en Erfgoed hielp niet.

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet Van Antwerpen – editie Stad

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER