Davis Cup-kapitein Van Herck wil meer professionele aanpak

© AP

Johan Van Herck wil het topjaar, met de voorbije Davis Cup-finale als orgelpunt, benutten om nog een tandje bij te schakelen. “Ik ben geen jobhopper en voel me goed hier. Maar sommige dingen moeten beter.”

Hans Jacobs en Patrick Ceulemans

Op 3 december wordt op het uitvoerend comité van de Belgische tennisbond de Davis Cup-campagne geëvalueerd. Daar komt traditioneel ook de werking van de kapitein aan bod. In dat opzicht heeft Johan Van Herck, de drijvende kracht en mentor, een zo goed als perfect parcours achter de kiezen, en dat al enkele jaren na elkaar.

Van Herck wil het ijzer smeden terwijl het heet is. “Voor mij gaat het er vooral om: moeten sommige dingen beter? Ja. Dit wil ik met de federatie bespreken, maar daar wil ik vooraf niet over uitweiden. Ik hoop wel dat ze daarin meegaan.” De algemene lijn: Van Herck wil nog meer professionaliseren. “Ik wil van de staf een engagement, zowel ik naar hen als zij naar mij.”

Voor alle duidelijkheid: er zit geen haar in de boter dat Van Herck ertoe zou doen besluiten om te vertrekken. “Is het mijn intentie om door te gaan? Ja.” Zelfs als andere landen zouden aankloppen. “Ik heb geen intentie om nu te jobhoppen omdat we de finale van de Davis Cup speelden. Ik ben niet op zoek naar een andere job. Geld is belangrijk, maar wat ik graag doe, is veel belangrijker. Ik voel me goed bij Tennis Vlaanderen en voel me goed als Davis Cup-kapitein. Dat was altijd een droom, en ik heb er altijd van gedroomd om met goede spelers te kunnen werken. Waarom zou ik dan veranderen? Maar als ik ooit stop als kapitein, wil ik gewerkt hebben zoals ik het wilde. Zodat ik met een goed gevoel in de spiegel kan kijken.”

Nu is het werk nog niet af met deze ploeg, zegt hij. “Wellicht komt deze finale niet meer terug, maar we kunnen nog wel resultaten boeken.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen