© ram

© ram

© ram

© ram

© ram

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Kandidaten gezocht voor eerste zwembadduik

Het zwembad Stede Akkers en de bijhorende sportfaciliteiten naderen hun voltooiing. Op 7 januari vindt de officiële inhuldiging plaats en drie dagen later kan er gezwommen worden.

Ronny van den Ackerveken

De bouw van het zwembad van Hoogstraten is op enkele klussen na klaar. Voor Sportoase, dat het zwembad heeft gebouwd en 30 jaar gaat uitbaten, begint nu de exploitatiefase. "Er worden 23 medewerkers tewerkgesteld, waarvan enkele deeltijds”, zegt Michaël Schouwaerts van Sportoase­. “De meesten komen uit Hoogstraten en ze krijgen vanaf vandaag een opleiding in andere centra van Sportoase."

Op de bovenverdieping heeft het gebouw een fitnessruimte, een polyvalente zaal en een ruimte voor groepslessen. Op zaterdag 9 januari mag iedereen een kijkje nemen achter de schermen en de ochtend daarna zijn de eerste zwemmers en sporters welkom. De officiële opening is op donderdagavond 7 januari. "We willen dan zo veel mogelijk leeftijden de eerste sprong in het water laten maken om te benadrukken dat het een complex is voor jong en oud", zegt burgemeester Tinne Rombouts. Om 22u is er vuurwerk.

Inwoners die als eersten in het zwembad willen duiken, mailen naar eersteduik@hoogstraten.be. Stede Akkers is 360 dagen per jaar open vanaf 8u. Op weekdagen kan je er terecht tot 22u en tijdens weekends en feestdagen tot 18u. Begin januari krijgt iedereen in Hoogstraten een folder met alle info en tarieven in de bus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER