© MIST

Triatlete Laurien Billen pakt in Genk haar allereerste crosszege

Na dichte ereplaatsen in Tongeren en Neerpelt was het zondag in de LCC-manche van Genk bingo voor tweedejaarsjunior Laurien Billen (18). Opmerkelijk, want voor de niet bij een atletiekclub aangesloten Tongerse is het veldlopen vooral een training voor de triatlon. “Het valt wel beter mee dan verwacht”, zegt Billen, studente kine en bewegingsrecreatie aan de UC Leuven Limburg.

js

Laurien Billen, die bij Triatlon Team Limburg door trainer Mario Appermans getraind wordt, deed twaalf jaar karate. In 2014 stopte ze en schakelde ze over op triatloncompetitie.

“Na twaalf jaren was ik wat uitgekeken op karate. De wedstrijden zijn ook maar heel kort.”

“Daarnaast ben ik al van in het vijfde leerjaar van de lagere school met triatlon bezig. Maar ik heb afgelopen zomer pas mijn tweede wedstrijdseizoen afgerond”, vertelt de 18-jarige Tongerse.

Te zwak

“In de jeugdcategorieën behoorde ik niet tot de top, daarvoor waren mijn prestaties in het zwemmen te zwak. Ik behaalde dit jaar in mijn leeftijdscategorie wel brons op het BK duatlon. Tot nu toe deed ik vooral sprinttriatlons, in Viersel maakte ik in het voorbije zomerseizoen mijn debuut op de kwartafstand. Volgend zomerseizoen doe ik wellicht meer kwarttriatlons.”

Begin november debuteerde Laurien Billen ook in het veldlopen. Na een derde plaats in Tongeren schoof ze enkele weken geleden in Neerpelt naar de tweede plaats op. Afgelopen zondag in Genk pakte ze haar eerste zege en verwees ze Stien Flossy naar de tweede plaats.

Beter

“Ik kon het zelf niet geloven, maar het crossen valt wel beter mee dan verwacht. Ik had echt niet gedacht dat het zo vlot zou gaan. Het is ook allemaal nieuw voor mij en ik doe het bovendien heel graag. Maar triatlon blijft mijn sport. Ik zie de veldloopwedstrijden als mijn wekelijkse intervaltraining. Ik ga zoveel mogelijk LCC-manches doen, zondag ben ik ook in de veldloop van Bree present”, besluit Laurien Billen, revelatie van de eerste drie LCC-manches.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer