© EVB

“Bladeren in de vijver kan geen excuus zijn voor leeglopen”

Net voor aanvang van de zomer, zag Ignace Leysen uit Muizen (Mechelen) zijn grote visvijver plots leeggelopen. Hij is er rotsvast van overtuigd dat de openbare werken, uitgevoerd door Aquafin, hiervan de oorzaak zijn. Een expert denkt hier nu blijkbaar anders over, al wil Leysen niet plooien. “Waarom werd luchtfoto niet deftig bekeken?”

Erik Van Eycken

De pompwerken die gebeurden voor van de realisatie van een dubbel rioleringsstelsel in de Willendriesstraat in Muizen, breken Leysen zuur op. Tijdens en na de werken, zag de voormalig vastgoedmakelaar zijn vijver van om en bij de 30 are gestaag leeglopen. De vissen stierven en ook de waterplanten zoals lelies hielden het niet lang vol zonder water.

“Een duidelijk gevolg van de werken hier in de straat”, vertelde Leysen al eerder aan deze krant. Donderdag kwam een specialist van een expertenbureau langs om vaststellingen te maken. “Het is me duidelijk dat de tegenpartij me als schuldige wil aanduiden, maar hiermee ga ik niet akkoord."

"De expert beweerde dat het leeglopen van de vijver te wijten zou kunnen zijn aan de bladeren op de bodem. Dit is natuurlijk absurd, dit kan geen excuus zijn”, vertelt hij. “De man vroeg bovendien een attest van het regelmatig opruimen van de vijver, waaronder bladerafval. Die attesten kan ik niet voorleggen, want we zorgen zelf voor het onderhoud en dit om de zes jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER