Direct naar artikelinhoud

Piqué: "Voor het eerst voelden we dat Real superieur was"

Piqué: "Voor het eerst voelden we dat Real superieur was"
Beeld epa

FC Barcelona verloor de laatste jaren wel vaker van Real Madrid, maar de manier waarop het woensdagavond in de return van de Supercup onderuit ging, deed bij de spelers van de Catalaanse club veel pijn.

"We zitten niet in ons beste moment en zijn ver verwijderd van het niveau dat we bij dit team en bij deze club gewend zijn", zei Barça-verdediger Gerard Piqué na afloop. "Voor het eerst voelden wij dat Real Madrid superieur was."

Voor Real was het, na winst van de Europese Supercup, al de tweede prijs dit seizoen. Vanwege de schorsing van Cristiano Ronaldo mocht Marco Asensio vanaf het begin meedoen. Na vier minuten opende de aanvaller al de score, nadat hij in de heenmatch in Camp Nou (1-3) ook al één van de treffers van Real voor zijn rekening had genomen. Bijna vanuit stand krulde hij de bal vanop zo'n 30 meter met links over doelman Marc-André ter Stegen. "Die treffer van zondag was fraai, maar deze ook", aldus Asensio. "Ik doe er dit seizoen alles aan om zoveel mogelijk minuten te mogen spelen."

Real-trainer Zinédine Zidane bleef rustig na de vele positieve commentaren. "De eerste helft was spectaculair. We zijn het seizoen goed begonnen, maar we hebben nog een lange weg te gaan."