Direct naar artikelinhoud
Nederland

Gijzelnemer opgepakt bij Nederlandse Publieke Omroep

De Nederlandse Publieke Omroep NPO in het Mediapark van Hilversum.Beeld Goos van der Veen/Hollandse H...

In een gebouw van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) in het Mediapark in Hilversum heeft vanochtend een gijzeling plaatsgevonden. De politie heeft de gijzelnemer kunnen oppakken, de vrouw die hij vasthield bleef ongedeerd en wordt opgevangen. Het gebouw is intussen nog steeds afgesloten.

Volgens de politie hield een man binnen in het gebouw sinds 8 uur een vrouw gegijzeld. De man zou de vrouw buiten op de parkeerplaats bedreigd hebben met een mes en haar gedwongen hebben mee naar binnen te gaan, klinkt het.

Een onderhandelaar werd ingezet om in contact te komen met de man. De omgeving van het NPO-gebouw werd intussen afgezet. Een arrestatieteam heeft de gijzelnemer rond 9.15 uur kunnen oppakken.

Volgens Nederlandse media zou de gijzelnemer een werknemer van NPO zijn, maar meer details zijn momenteel nog niet bekend.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

In het gebouw zijn onder andere de studio's van 3FM gevestigd. Op Twitter circuleren beelden die tonen dat dat deel van het gebouw afgesloten is. Redacteur Tomas Delsing zei in de uitzending echter dat er op de redactie zelf niets aan de hand is. NPO3 zendt vandaag sowieso niet uit vanuit Hilversum, maar vanaf camping Duin en Strand in de Zeeuwse badplaats Renesse. 

Twitter bericht wordt geladen...