Direct naar artikelinhoud
TV-programma's

'De ideale wereld' voortaan nog maar twee keer per week

Bent Van Looy was in april te gast in 'De ideale wereld'. Vanaf september moet het programma op woensdag plaatsmaken voor diens 'Culture Club'.Beeld Illias Teirlinck

Canvas heeft gesleuteld aan het najaarsprogramma. Het cultuurprogramma Culture Club verhuist van vrijdagavond naar woensdagavond. Slachtoffer is het populaire satirische programma De ideale wereld, dat voortaan nog slechts twee avonden per week wordt uitgezonden.

Het Woestijnvis-programma start opnieuw op dinsdag 5 september. Voortaan wordt het enkel op dinsdag- en donderdagavond uitgezonden, en dus niet langer driemaal per week. Toch blijft het totale aantal afleveringen hetzelfde, luidt het bij de VRT, aangezien het programma langer loopt dan de voorgaande seizoenen.

Fans van De ideale wereld moeten het dus stellen met een aflevering per week minder, en dat komt door Culture Club, het cultuurprogramma van Bent Van Looy en Sofie Lemaire. Wellicht omwille van de tegenvallende kijkcijfers verhuist dat programma van vrijdagavond naar woensdagavond. Aan het concept verandert niets.

Een vervanger voor de vrijdagavond is nog niet bekendgemaakt.