Prince gaat opnieuw in zee met Warner Bros Records

Zo'n 20 jaar nadat hij de platenmaatschappij van "slavernij" heeft beschuldigd en zijn eigen weg is gegaan, heeft popster Prince opnieuw een contract getekend bij Warner Bros Records. De samenwerking komt er om "Purple rain" in een nieuw jasje te stoppen naar aanleiding van de 30e verjaardag van het legendarische album.

Na een jarenlange samenwerking liep het zo'n 20 jaar geleden grondig fout tussen Prince en Warner Bros Records. De zanger beweerde dat de platenmaatschappij hem tot "slaaf" had gemaakt en dat hij hierdoor niet langer als Prince door het leven kon gaan. Hij veranderde zijn naam naar een onuitspreekbaar symbool en werd door de pers enkele jaren lang The Artist Formerly Known As Prince genoemd.

Zo'n 20 jaar later lijken de plooien gladgestreken want Prince heeft opnieuw een contract getekend bij Warner Bros Records. Samen plannen ze een nieuwe release van het legendarische album "Purple rain" dat dit jaar 30 jaar geleden voor het eerst uitkwam.

"Iedereen bij Warner Bros Records is opgetogen opnieuw met Prince te kunnen samenwerken", zegt de CEO van de platenmaatschappij Cameron Strang. "Hij is één van de grootste sterren ter wereld en een uniek talent."

"Warner Bros Records en ikzelf zijn tevreden over de resultaten van de onderhandelingen en kijken uit naar een vruchtbare werkrelatie", laat Prince op zijn beurt weten.

Meest gelezen