© BELGA

Rode Duivels wijken mogelijk uit voor oorlog in Israël

Op 9 september openen de Rode Duivels hun kwalificatiecampagne voor het EK van 2016 tegen Israël. Of die wedstrijd effectief zal plaatsvinden in het door oorlog geteisterde land, is weinig waarschijnlijk. De Europese Voetbalbond UEFA is niet geneigd om voetbalwedstrijden te laten doorgaan in oorlogsgebieden.

(belga)

Eerder besliste de UEFA al dat het, gezien de huidige politieke onrust die in het land heerst, beter was dat de Israëlische clubs hun Europese thuiswedstrijden in het buitenland afwerkten. Zo weken Hapoel Tel Aviv en Hapoel Beer Sheva voor hun Europese thuiswedstrijden uit naar het Cypriotische Larnaca.

Ook Hapoel Kiryat Shmona, dat op 7 augustus aan de bak moet in de derde voorronde van de Europa League, volgt dat voorbeeld en wijkt uit naar Nicosia. Maccabi Tel Aviv, dat uitkomt in de derde voorronde van de Champions league, trekt op 5 augustus eveneens richting Larnaca.

Over ruim een maand spelen de Rode Duivels tegen Israël hun eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2016, maar de UEFA heeft voorlopig nog geen beslissing genomen over waar de wedstrijd zal plaatsvinden. ‘Op dit moment kunnen wij nog niet zeggen waar de interland zal worden gespeeld’, bevestigde de UEFA. ‘We hebben dagelijks contact met de Belgische en Israëlische voetbalfederaties en de Europese voetbalbond zal de komende weken een definitieve beslissing nemen.’

Mogelijk wordt het duel afgewerkt op neutraal terrein, en dan is Cyprus de meest voor de hand liggende optie.