Marlies Dekkers maakt opvallende kortfilm over feminisme

Lingerieontwerpster Marlies Dekkers wordt dit jaar vijftig en dat viert ze met een creatief project. De lingerieontwerpster, bekend van onder meer haar balconette beha met bandjes boven de borsten, brengt met 'The Awakening' een ode aan het feminisme en de vrouwelijke kracht.

tib

"Samen kunnen we de stereotypen ontmantelen die al veel te lang onze samenleving domineren, dat wij vrouwen niet de skills, intelligentie of het lef zouden hebben om dingen te bereiken", zegt de ontwerpster in een persbericht. De kortfilm, gemaakt in samenwerking met de creatieve studio Cloudfactory, toont de strijd van een symbolische vrouw om zich uit de modder te rukken en zichzelf te vinden, met referenties aan historische vrouwen zoals Eva en Jeanne D'Arc.

Dekkers, wiens bedrijf in 2013 failliet ging, maar opnieuw een doorstart kende met de focus op lingerie, wil zo een ode brengen aan de sterke vrouw, die vecht voor een wereld waarin ze zich bevrijdt van sociale en culturele beperkingen. Toch benadrukt de creatieve studio dat de film niet autobiografisch is. "The Awakening gaat niet over Marlies, haar collecties of over haar verleden of toekomstplannen. Het gaat over het feministisch nalatenschap dat ze wil opbouwen voor vrouwen. De film is een experiment rond de vrouwelijke kracht, over vrouwen die hun eigen sterkte vinden".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer