© Photonews

Bergen verliest in slotseconde bij Groningen

Op de zesde en laatste speeldag in de eerste groepsfase van de FIBA Europe Cup heeft Bergen dinsdag een 77-75 nederlaag geleden bij het Nederlandse Groningen. Bij de rust stond Bergen 41-34 in het krijt. Bergen kwam in de tweede helft voor (63-75), maar uiteindelijk leek de wedstrijd op verlengingen uit te gaan draaien (75-75), tot de Nederlanders in de slotseconde nog met een lay-up scoorden.

In de andere wedstrijd van groep A won het Franse Villeurbane met 86-97 bij het Hongaarse Körmend. Met drie zeges en drie nederlagen eindigt Bergen op de tweede plaats in de groep, na Villeurbanne. De Henegouwers wisten zich eerder al zeker van een plaats in de tweede ronde (8 groepen van vier). Daarin treffen ze in groep T het Deense Aarhus en het Oekraïnse Khimik Yuzhny. De derde tegenstander is nog niet bekend.