© ho

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Benefiet voor mama van drie loopt als een trein

Hana Hassan verloor alle spullen van haarzelf en haar drie kindjes in de brand die zondag eethuis Papatya en het Gildenhuis verwoestte. Ze krijgt nu hulp van stadsgenoten die haar weer op weg willen helpen en een inzamelactie en een benefiet organiseren.

Marc helsen,

Hana woont sinds dinsdag met haar drie kinderen -twee mesje van 2 en 4 jaar en een jongetje van zes- in een hulpwoning van het OCMW in Herentals. Ze ontsnapte zondagochtend ternauwernood aan de vuurzee die weinige minuten nadat ze me haar drie jonge kindjes via de centrale trap van het Gildenhuis naar beneden was gehold, haar appartementje bereikte en volledig verwoestte.

Snelle respons

“We zamelen spullen in voor Hana”, zegt initiatiefneemster Kelly Beernaert. Ze organiseert de inzamelactie samen met Melissa Gios, Zoe Bervoets en Melissa Mathéo Manon Myproud.

“De kinderen van de mama zitten bij enkele van de initiatiefneemsters op school”, legt Kelly uit. “Voor de mama hebben we al veel speelgoed en kledij ingezameld. Ook de matrassen van het gezin zijn stuk en haar gasvuur is opgebrand, dus die zijn ook nog welkom. Wat meubels betreft moeten we even afwachten wat ze allemaal kwijt kan in haar woning, want de reactie is massaal. Ze hebben ook nog donsovertrekken, speelgoed, kleren, schoenen, verzorgingsproducten, lakens en handdoeken nodig.”

In één moeite verzamelen de dames die Hana helpen ook materiaal voor de vzw Kreatief, een organisatie die in het Gildenhuis cursussen gaf en ook alles kwijt is.

Lees meer in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen - editie Kempen

https://www.facebook.com/#!/groups/640755502733232/

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER