© Pebs

VIDEO. Ook partytrein richting Pukkelpop staat mee in de file

Zo (relatief) vlot het verkeer over de baan richting Pukkelpop woensdagochtend verliep, zo moeizaam ging het per trein. Vooral rond het middaguur, toen heel wat kampeerders toekwamen in Kiewit, was het erg druk op de sporen tussen Hasselt en het centrum van het land. Dat zorgde ervoor dat de eerste partytrein vanuit Brussel met anderhalf uur vertraging aankwam.

fivr, pebs

© PeBs

Zowel Pukkelpop zelf als de NMBS probeert jaarlijks zoveel mogelijk festivalgangers per trein naar Kiewit te krijgen. Dat zorgde woensdagvoormiddag voor heel wat drukte op de sporen. Zo stelden we zelf vast dat de partytrein, met de Limburgse dj Sem Thomasson aan boord, die normaal gezien om 8.30 uur in Brussel-Zuid moest vertrekken en via Leuven en Diest naar Kiewit reed pas om 11.30 uur zijn eindhalte bereikte. Een tussenstop in het station van Hasselt werd zelfs overgeslagen. Omdat dezelfde feesttrein om 11.30 uur opnieuw reizigers moest oppikken in Leuven, zag de NMBS zich genoodzaakt om deze rit te schrappen.

“De partytrein heeft Brussel-Zuid verlaten met 12 minuten vertraging omwille van een technisch defect”, verduidelijkt NMBS-woordvoerder Bart Crols. “Het treinverkeer richting het oosten, richting Hasselt dus, werd steeds drukker omdat er onderweg meer reizigers dan normaal opstapten. Bovendien zijn er maar twee sporen waar al dat verkeer over moet, en het traject Hasselt-Genk is heel kort. Zo kwam het dat reizigers rond het middaguur 45 minuten onderweg waren van Hasselt naar Kiewit. Ook andere treinen, bijvoorbeeld die van Genk naar de kust, liepen daardoor vertraging op. We verwachten dat het in de namiddag terug zal afvlakken.”

Zondag zet de NMBS opnieuw extra treinen in om alle festivalgangers weer thuis te krijgen. Of de timing van de partytreinen voor volgend jaar herbekeken zal worden, weet de NMBS nog niet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer