Faysel Kasmi (Lierse) krijgt schorsingsvoorstel van drie speeldagen

Lierse dreigt Faysel Kasmi drie speeldagen te moeten missen door een schorsing. Het bondsparket heeft hem maandag immers een schorsingsvoorstel van drie wedstrijden gedaan voor zijn uitsluiting van zaterdag tegen Waasland-Beveren. De Pallieters en de speler aanvaarden het voorstel echter niet en verschijnen dinsdag voor de Geschillencommissie.

(belga)

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

In de competitiewedstrijd van afgelopen weekend op de Freethiel (2-0) viel Kasmi na 73 minuten in voor Zizou. Erg lang stond de Belg echter niet op het veld, want vier minuten later kreeg hij al rood van scheidsrechter Alexandre Boucaut na een tackle.

Het Bondsparket van de KBVB kan er niet om lachen, noemt de overtreding van Kasmi ‘een brutale fout’, en hekelt ook het gedrag van de speler nà de uitsluiting. Er wordt een schorsing van drie speeldagen gevorderd. Twee voor de fout op zich, en één voor de houding van de speler na de rode kaart. Ook moet Kasmi 600 euro geldboete betalen.

Enkele uren na de uitspraak van het bondsparket meldde Lierse op zijn website dat club en speler ‘beroep aantekenen tegen dit voorstel, wat dinsdag zal behandeld worden voor de Geschillencommissie’. Voor diezelfde commissie wordt ook dinsdag de klacht van Lierse tegen Charleroi behandeld. Lierse klaagt Charleroi aan omdat die club in de competitiewedstrijd op speeldag 5 op het Lisp (0-2) het matchblad niet tijdig invulde.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL