Nike breidt campus in Ham uit

Het nieuwe distributiecentrum van Nike in Ham, amper vijf maanden open, wordt al uitgebreid. Midden 2017 start de bouw van een hypermodern logistiek complex dat in 2019 af moet zijn. Hoeveel extra jobs het nieuwe complex zal opleveren, is nog onduidelijk.

neac

In mei werd in Ham nog het nieuwe complex van 40.000 vierkante meter voor de distributie van sportschoenen in gebruik genomen. Naast dat gebouw komt nu dus het nieuwe complex. De grond werd ondertussen al aangekocht van nv De Scheepsvaart, de aanvragen voor de bouwvergunningen zijn lopende. “Het gaat om een nieuw logistiek gebouw voor de verdeling van kleding”, zegt personeelsdirecteur Filip Peeters.

Hoeveel nieuwe jobs de uitbreiding zal opleveren is nog onduidelijk. Er werd al gespeculeerd over 1.200 bijkomende jobs, maar dat cijfers is volgens Peeters en vakbondsman Stan Hens volledig uit de lucht gegrepen. “Het nieuwe gebouw is een perfecte spiegeling van het andere complex dat we in mei in gebruik namen”, wil Peeters wel kwijt. Het distributiecentrum dat in mei werd geopend leverde 600 nieuwe banen op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer