© ToRo

Sint-Franciscuscollege voert actie tegen uitwijzing leerlinge

Leerlingen en leerkrachten van het Sint-Franciscuscollege in Heusden-Zolder voeren vandaag actie tegen de uitwijzing van leerlinge Johandy Clase Garcia. Het meisje woont twee en half jaar in ons land samen met haar moeder en zus en is volgens de school perfect ingeburgerd.

neac

Johandy komt uit de Dominicaanse Republiek. “Ze zit in het vierde jaar voeding-verzorging en spreekt perfect Nederlands”, vertelt Rita Vanhove van de school. Johandy heeft enkele dagen geleden te horen gekregen dat ze het land op 20 december moet verlaten omdat haar moeder niet voldoet aan de voorwaarden voor een definitieve verblijfsvergunning.

De leerlingenraad van het college heeft beslist enkele acties op touw te zetten. Tijdens het eerste lesuur zullen de leerlingen een petitie ondertekenen. Om 10 uur verzamelen leerlingen en personeel, ongeveer 2.000 mensen in totaal, op de speelplaats om Johandy een hart onder de riem te steken. "We doen dat speciaal tijdens de pauze om te tonen dat we onze vrije tijd eraan opofferen", zegt algemeen directeur Eddy Willems. "Morgen beginnen de examens voor sommige leerlingen al, dus wilden we het abosluut vandaag doen."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer