© EPA

© EPA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Homopaar openbaar gegeseld in Indonesië

In Indonesië zijn twee mannen in het openbaar gegeseld omdat ze seks met elkaar hadden. Het tafereel werd door ongeveer 500 mensen bijgewoond.

rdc

De twee Indonesische mannen werden eind maart in de provinciehoofdstad Banda Atjeh door buren uit een kamer gesleurd, die ze blijkbaar hadden gehuurd om het bed met elkaar te delen. Ze werden vervolgens door de buren overgedragen aan de religieuze politie. Het tafereel werd ook gefilmd. De beelden verspreidden zich via het internet erg snel over heel Indonesië.

Vorige week werden de twee jongemannen van 20 en 23 jaar wegens hun homoseksuele relatie veroordeeld tot 85 zweepslagen door een islamitische rechtbank in de provincie Atjeh in het uiterste noorden van Sumatra. Het ging om het eerste dergelijk vonnis in Indonesië.

De eilandenstaat met meer dan 250 miljoen inwoners is wereldwijd het dichtstbevolkte moslimland. De islam is er relatief gematigd. Maar in Atjeh, de enige provincie waar de sharia rechtskracht heeft, is sinds twee jaar een wet van kracht die seks buiten het huwelijk sanctioneert. Daaronder vallen ook homoseksuele contacten. De zwaarste straf is 100 zweepslagen.

Ondertussen blijven de Indonesische autoriteiten de druk op holebi’s opvoeren. Afgelopen weekend werden bij een razzia in een homoclub in Jakarta 141 mannen opgepakt. Het merendeel van hen is ondertussen alweer op vrije voeten. Tien mannen worden wegens pornografie wel voor het gerecht gebracht.

© REUTERS

© EPA

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER