© Jan Vorsselmans

Café Trappisten combineert wandelingen met culinair genot

Café Trappisten organiseert diverse activiteiten waarbij deelnemers kennismaken met de rust en de stilte die de Abdij van Westmalle uitstraalt.

Jan Vorsselmans

Tegelijk kunnen ze genieten ze van de aldaar geproduceerde trappistenbieren en -kazen. Puur en in gerechten verwerkt.

Onder het motto ‘Wie zijn de trappisten van Westmalle?’ krijgen de deelnemers uitzonderlijk de kans om van heel nabij het abdijleven mee te maken. Deze activiteit neemt een hele namiddag in beslag en begint in Café Trappisten met het degusteren van trappistenkaaskroketten. Daarna volgt het hoofdgerecht: stoofvlees met frietjes, bereid met trappist dat het best wordt doorgespoeld met het gelijknamige Westmalse bier.

Vervolgens trekt het gezelschap onder leiding van gids Jef Belmans naar de abdij zelf om er in de kerk een gebedsdienst bij te wonen, een wandeling in de omgeving te maken en via een gesprek met een monnik meer te weten te komen over het kloosterleven.

Eens terug in het café staat er nog een nagerecht klaar: vanille-ijs met in tripel gelegen rozijnen en een karamel van trappist.

Info: info@trappisten.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER