© Chris VAN ROMPAEY

Lierse academie breidt niet uit naar Duffel

De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans gaat De Kunstfabriek, het naschools onderricht in Duffel, niet overnemen. Het Duffelse schepencollege wil er niet van weten.

Chris Van Rompaey

De gemeente Duffel organiseert al vele jaren naschools onderricht. Omdat het een gemeentelijk initiatief betreft, moet Duffel de lonen van de leerkrachten zelf betalen. Enkele maanden geleden kondigde het schepencollege aan dat het meer dan 200.000 euro per jaar op De Kunstfabriek wil besparen. Een van de mogelijke pistes was de overheveling naar de Lierse academie.

Maar na veel cijferwerk houdt het Duffelse schepencollege nu de boot af. “We geloven namelijk in het speciale concept van ons naschools onderricht, waarbij het niet enkel gaat om lesgeven, maar eerder over het bieden van een culturele vorming”, zegt schepen van Onderwijs Rita Bellens (N-VA).

De Lierse academiedirecteur Geert Hendrix begrijpt de beslissing, maar vindt het toch jammer. “Wanneer bij de lesgevers het vertrouwen in ons groeit, is een overheveling op langere termijn nog altijd mogelijk. Uitstel is in deze dus geen afstel.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER