© JVDP

Mogelijk stroomtekort, maar kerstverlichting week vroeger aan

‘Black-out’, ‘stroomtekort’, ‘gemeenten in het donker’. Al maanden waarschuwt de regering voor een mogelijk gebrek aan energie tijdens de komende winter. Maar niet iedereen heeft oor naar die waarschuwingen. “Wij zetten onze kerstverlichting al een week vroeger aan dan anders”, zeggen de Antwerpse winkeliers.

Werner Rommers

Andere gemeentebesturen riepen – op vraag van voormalig minister van Binnenlandse Zaken Melchior Wathelet (cdH) – inwoners en winkeliers op het deze winter spaarzaam te doen, door het dreigende tekort aan elektriciteit.

De Antwerpse middenstand doet net het omgekeerde, aldus Het Nieuwsblad. In de binnenstad gaat de kerstverlichting al op 22 november aan, een week eerder dan de voorbije jaren. Volgens Unizo Stad Antwerpen hebben de Antwerpse winkeliers ook de berichten gelezen over het naderende elektriciteitstekort. “Maar onze kerstverlichting is bijzonder spaarzaam. De energievriendelijke led-verlichting kost ons amper 20 euro per maand aan elektriciteit. En mocht er plots toch een stroomtekort aankomen, kunnen we de kerstverlichting nog steeds tijdelijk uitschakelen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER