Paniekerige overvallers juwelier sluiten zichzelf buiten

© nmi

Vier gangsters slaagden er gisteren niet in om een juwelierszaak te overvallen. Door een dubbele deur raakte slechts een van hen de winkel binnen. ‘Hij trok een revolver en we moesten gaan liggen’, zegt de verantwoordelijke.

TIM LESCRAUWAET

De vier personeelsleden van de Rolex-boutique in de Kustlaan stonden gisterenmiddag doodsangsten uit. Omstreeks 13 uur kwamen vier mannen aan, die aanvankelijk gewone klanten leken. Tot een van hen een pistool boven haalde.

‘Die mannen droegen geen bivakmutsen of zo’, zegt verantwoordelijke Peter Segers. ‘Maar toen de eerste binnen was, trok hij onmiddellijk een wapen. In het Engels riep hij dat we op de grond moesten gaan liggen. Ik besef het allemaal nog niet zo goed, maar die man heeft zijn revolver op ons allemaal gericht. Onwezenlijk als ik er nu nog eens goed over nadenk.’

De overvaller sloeg echter snel zelf in paniek. Zijn kompanen hadden de buitendeur geblokkeerd en fnuikten daarmee eigenlijk hun eigen plannen. ‘De binnendeur opent enkel als die buitendeur gesloten is’, aldus Peter. ‘Die ene overvaller stond dus binnen, maar de binnendeur sloot zich achter hem voor zijn kompanen en die ging niet meer open.’ De mannen hadden hamers bij om de glazen juwelenkasten kapot te slaan, maar gebruikten die om de glazen deur stuk te slaan en hun kompaan uit de juwelierszaak te ‘bevrijden’.

‘Het was echt vreemd’, zegt Peter. ‘Die man wilde hier plots zo snel mogelijk weer buiten. Gelukkig bleven we allemaal heel erg kalm, want zij waren duidelijk in paniek omdat hun plan mislukt was.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen