Koppel bedankt ambulanciers die bij bevalling zoontje hielpen

© Simon Mouton

‘Eigenlijk was het een droombevalling, zo vlot. Alleen de locatie kon wat beter’, lacht kersverse mama Roselie Schaep uit Beerst. In de nacht van 14 op 15 augustus kwam zoontje Qjento immers ter wereld in een ambulance langs de kant van de weg. Vrijdag gingen de mama en papa speciaal met Qjento naar de kazerne in Diksmuide om ambulanciers Tim Mahieu en Maikel Covemaeker te bedanken.

TOMMY HUYGHEBAERT

De vrijwillige brandweermannen-ambulanciers Tim Mahieu en Maikel Covemaeker van het korps van Diksmuide waren in de nacht van 14 op 15 augustus van dienst toen ze rond 1.50 uur een oproep kregen uit Beerst om de hoogzwangere Roselie Schaep naar het Sint-Rembertziekenhuis in Torhout te brengen.

‘We hadden de hulpdiensten gebeld omdat mijn moeder ons niet meer met de auto durfde brengen. Ze had een voorgevoel’, vertelt papa Diëgo Debruyne. Nochtans wees niets erop dat de bevalling voor meteen zou zijn. Het vruchtwater was nog niet gebroken en de weeën waren nog niet regelmatig. Het begeleidende mug-team zag er dan ook geen graten in om de aanstaande mama nog naar Torhout over te brengen. ‘Maar plots ging alles heel snel’, zegt Roselie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen