© ram

Drie vrienden treden in voetsporen van Tom Waes

Op 5 april start in Marokko de dertigste editie van de legendarische Marathon des Sables. Ook drie mannen uit Hoogstraten leggen dit jaar de zesdaagse tocht van 260 kilometer door de woestijn af.

Ronny van den Ackerveken

Voor Guy Brosens (41) uit Meer, Bart Van Schilt (36) uit Meer en Danny Van der Linden (47) uit Minderhout komt het uur van de waarheid nu wel erg dichtbij. Deze lente willen ze de zwaarste voettocht ter wereld tot een goed einde brengen. "Enkele jaren geleden nam Tom Waes deel aan de Marathon des Sables voor het televisieprogramma Tomtesterom", zegt Guy ­Brosens. "Toen is bij mij het idee gegroeid om er ooit zelf aan deel te nemen. Ik bereid me voor door in het weekend lange duurtrainingen te doen in de Kalmthoutse Heide."

"Je start met ongeveer 11 kilogram bagage in je rugzak, want je moet alles voor het hele traject elke dag meenemen", zegt Bart Van Schilt. "Alleen drinkwater krijg je onderweg van de organisatie. Het eten bestaat verplicht uit 2000 calorieën per dag, wat overeenkomt met vier maaltijden."

Lees het volledige verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER