© NBC

Goed nieuws voor fans van Will & Grace: negende seizoen op komst

Will & Grace, de populaire sitcom, die voor het eerst zijn levenslicht zag in 1998, krijgt een nieuw seizoen. In juli kunnen de fans zich verwachten aan tien splinternieuwe afleveringen. Dat meldt het Amerikaanse tv-station NBC.

mrra

“We zijn zo blij om te kunnen aankondigen dat één van de slimste, grappigste en meest tekenende komedies in de geschiedenis van NBC terugkomt”, zei Robert Greenblatt, het hoofd van NBC Entertainment. “Deze baanbrekende serie voor alles van homorechten tot sociale en politieke commentaar - allemaal vermomd als geestige popcultuur - komt terug naar waar het thuishoort.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geen vreemde keuze, want de televisieserie was immens populair sinds zijn eerste aflevering in 1998. Acht seizoenen lang entertainden Will Truman en Grace Adler, het publiek met hun grappige levenssituaties in hun flat in New York: zij is hetero, hij is homo. De reeks won 16 Emmy Awards en werd meermaals genomineerd voor de Golden Globes.

Geruchten

Er waren al een tijdje geruchten dat de serie terug zou keren. In september verscheen er een filmpje op YouTube waarin Will, Grace en hun vrienden Jack en Karen te zien waren. Het bleek te gaan om een verkiezingsspotje voor Hillary Clinton, maar dit was wel de aanzet voor onderhandelingen over een nieuw seizoen, zo klinkt het nu.

Debra Messing, de actrice die Grace Adler speelt, had echter altijd volgehouden dat de geruchten “niets anders waren dan geruchten”. Volgens haar was de 179ste aflevering op 18 mei 2006 de laatste. Tot nu.

Bekende gezichten

Heel wat bekende gezichten keren terug voor het nieuwe seizoen, zowel in de cast als in de crew. Eric McCormack (Will), Debra Messing (Grace), Sean Hayes (Jack) en Megan Mullally (Karen) pikken allen hun rol terug op voor de nieuwe afleveringen.

Bedenkers Max Mutchnick en David Kohan zetten opnieuw hun schouders onder het project. Ook de regisseur James Burrows zal de nieuwe afleveringen mee dirigeren, “net zoals ik bij alle andere al deed”. Hoe de serie inhoudelijk precies zal verdergaan hebben ze nog niet vrijgegeven. De laatste aflevering was immers ‘The Finale’ en leek toen voor een mooi afgerond verhaal te zorgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER