© DiMa

Infovergaderingen over werken aan gewestweg

De werken aan het project rond de gewestweg N141 gaan stilaan van start. Na de Genebemdenstraat zal ook de Zandstraat als één van de eerste straten worden aangepakt. De werken starten op vrijdag 27 februari. De aannemer verwijdert de inritten en verhardingen in de bermen en vult ze aan met steenslag.

Dirk Macquoy

Vanaf maandag 9 maart starten de nutsmaatschappijen met de aanleg van de nieuwe leidingen. Ook Belgacom zal sommige leidingen vernieuwen en/of verplaatsen. Tijdens deze werken wordt er een sleuf gemaakt in de berm die de dag zelf nog, of uiterlijk de dag nadien, opnieuw wordt aangevuld. De inritten zijn bijgevolg één of twee dagen onbereikbaar. Wagens worden dan ook best buiten de werfzone geplaatst. Tijdens het weekend zullen de inritten steeds berijdbaar zijn..

Vanaf half mei wordt er gestart met de eigenlijke opbraak-, riolerings- en wegeniswerken. Als alles volgens plan verloopt, is de volledige weg afgewerkt tegen eind augustus 2015. Ondertussen blijft de Zandstraat wel open voor plaatselijk verkeer. Wie graag meer wil weten over deze ingrijpende werken in de gemeente kan terecht op de infoavonden die door de gemeente worden georganiseerd in de grote zaal van De Zille. Op 3 maart om 19 uur worden de omwonenden en zelfstandige ondernemers langs het traject uitgenodigd. Bedoeling is om het project, de fasering en de omleidingen toe te lichten. Daarnaast wordt ingegaan op specifieke vragen zoals de afkoppeling van de riolering of minderhindermaatregelen voor zelfstandige ondernemers. Op 10 maart om 19 uur krijgen alle andere geïnteresseerden de nodige info. Hiervoor worden geen uitnodigingen verstuurd. De twee avonden zijn bewust gescheiden omdat de inhoud ervan verschilt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer