Vijftien onder invloed, 74 te snel

Tijdens WODCA-controles afgelopen weekend in Hulshout, Herselt en Westerlo zijn vijftien bestuurder betrapt op rijden onder invloed. Nog eens 74 automobilisten hadden een te zware voet. Twee chauffeurs moesten hun rijbewijs voor 15 dagen inleveren.

Alain Trappeniers

De politie Zuiderkempen controleerde van zaterdag op zondag in Herselt, Hulshout en Westerlo tijdens een WODCA-controle 185 bestuurders op het gebruik van alcohol en drugs.

Vijftien personen (4 procent) hadden teveel gedronken. Hiervan dienden zes personen hun rijbewijs in te leveren voor drie uur. zeven andere personen waren hun rijbewijs voor zes uur kwijt. Van een 24-jarige en een 22-jarige bestuurder die beiden 2,1 promille alcohol in het bloed hadden, werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Daarnaast is de snelheid van 818 bestuurders gecontroleerd. Vierenzeventig (9 procent) bestuurders reden te snel. Een chauffeur waarvan een voorband aan zijn voertuig ontbrak reed 79km/uur waar 50km/uur toegelaten is. Na interceptie legde hij ook nog een positieve ademtest af.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER