Bayern vernedert Roma met 1-7, 40 (!) goals op één avond Champions League

AS Roma-Bayern: 1-7. BATE-Shaktar: 0-7. Chelsea-Maribor: 6-0. Schalke-Lissabon: 4-3. Wie spektakel wilde, moest vanavond in de Champions League zijn. En ook Barcelona won, met 3-1 van Ajax. Brengt het vervolg van de derde speeldag woensdag evenveel vertier?

maj

Groep E (stand )

CSKA Moskou - Manchester City 2 - 2

AS Roma - Bayern München 1 - 7

Om 18u al had City een 0-2 uit handen gegeven. Met twee punten uit drie wedstrijden moest het voor een vroege exit vrezen, maar gelukkig voor Kompany en co ging Bayern met 1-7 bij het AS Roma van Rode Duivel Nainggolan winnen. Robben scoorde twee keer, ook Götze, Lewandowski en Müller deden hun duit in het zakje in de eerste helft. De goal van Gervinho -assist Nainggolan- was maar een doekje voor het bloeden, zeker omdat Ribery en Shaqiri er nog twee in het mandje legden. De treffer van Roma was wel het eerste tegendoelpunt voor de Duitsers in 813 minuten, een schamele troost. Bayern telt negen op negen, Roma is tweede met vier op negen.

Groep F (stand )

Barcelona - Ajax 3 - 1

APOEL Nicosia - Paris Saint-Germain 0 - 1

Barcelona kwam al snel op voorsprong na een heerlijk doelpunt van Neymar, hem aangereikt door Lionel Messi. De Argentijn maakte even later zijn 69ste goal in de Champions League. Dat is evenveel als Cristiano Ronaldo en twee minder dan recordhouder Raul. De thuisploeg miste nog kansen om de voorsprong uit te bouwen, waardoor de bezoekers vertrouwen kregen en nog enkele goede kansen kregen. In de 88ste minuut scoorde El Ghazu na wat geharrewar zelfs nog de 2-1, maar toch werd het nog 3-1 via Sandro Martinez. PSG kwam zonder Ibrahimovic niet verder dan een 0-1 op het veld van APOEL Nicosia. Barcelona telt zes op negen, PSG is eerste met zeven punten. Ajax en APOEL zijn samen laatste met twee punten.

Groep G (stand )

Chelsea - NK Maribor 6 - 0

FC Schalke 04 - Sporting CP 4 -3

Bij Chelsea stond Petr Cech nog eens tussen de palen, onze landgenoot Thibaut Courtois moest op de bank plaatsnemen. Eden Hazard startte wel tegen Maribor en was erg bedrijvig in de vlotte zege. Rémy, Drogba, Terry, een eigen doelpunt van Viler en Hazard (2x) zorgden voor de 6-0. De Slovenen misten een strafschop. Schalke won met 4-3 van Sporting Lissabon. Chelsea leidt met zeven punten, twee meer dan nummer twee Schalke.

Groep H (stand )

BATE Borisov - Shakhtar Donetsk 0 - 7

FC Porto - Athletic Club 2 -1

Shaktar stond na 45 minuten al 0-6 voor, onder meer dankzij een hattrick van Luiz Adriano. Die had daar amper drie minuten voor nodig, nadat hij in de 28ste minuut al eens had gescoord. En om zijn avond helemaal comploeet te maken, lapte Adriano er in minuut 82 zijn vijfde bij. Ook Costa en Teixeira vonden de netten. In de andere wedstrijd in deze groep klopte Porto Bilbao. Porto is leider voor Donetsk, maar in deze groep is nog maar weinig beslist.

Luiz Adriano vormt voortaan met Messi ‘club van vijf’

Luiz Adriano behoort nu samen met Lionel Messi tot de selecte groep spelers die vijf treffers lukten in een Champions League-wedstrijd. De Braziliaanse spits van Shakhtar Donetsk slaagde daar dinsdag in tegen BATE Borisov (0-7).

Meerdere doelpunten gescoord door één speler in een CL-match:

5, Luiz Adriano, 21/10/2014, Bate Borisov - Shakhtar Donetsk 0-7 (28 pen, 37, 40, 44, 82 pen)

5, Lionel Messi, 07/03/2012, Barcelona - Bayer Leverkusen 7-1 (25, 42, 49, 58, 84)

4, Marco van Basten, 25/11/1992, AC Milan - Göteborg 4-0 (33, 53 pen, 61, 62)

4, Simone Inzaghi, 14/03/2000, Lazio Rome - Marseille 5-1 (17, 37, 38, 71)

4, Dado Prso, 05/11/2003, Monaco - Deportivo La Coruna 8-3 (26, 30, 45, 49)

4, Ruud van Nistelrooy, 03/11/2004, Manchester United - Sparta Praag 4-1 (14, 25 pen, 60, 90)

4, Andriy Shevchenko, 23/11/2005, Fenerbahçe - AC Milan 0-4 (16, 52, 70, 76)

4, Lionel Messi, 06/04/2010, Barcelona - Arsenal 4-1 (21, 37, 42, 88)

4, Bafétimbi Gomis, 07/12/2011, Dinamo Zagreb - Lyon 1-7 (45, 48, 52, 70)

4, Mario Gomez, 13/03/2012, Bayern München - Bazel 7-0 (44, 50, 61, 67)

4, Robert Lewandowski, 24/04/2013, Borussia Dortmund - Real Madrid 4-1, (8, 50, 55, 56 pen)

4, Zlatan Ibrahimovic, 23/10/2013, Anderlecht - Paris SG 0-5 (17, 22, 36, 62)