© Chris Van Rompaey

Auteur neemt u mee op misdaadwandeling

De Vlaamse Vereniging van Misdaadauteurs organiseert dit weekend haar eerste ‘Moordweekend’.

Chris Van Rompaey

In Lier zorgt Ludo Geluykens (61) uit Ranst voor een wandeling die u laat kennismaken met plaatsen die in zijn boeken een belangrijke rol spelen. “Het zijn plaatsen waar commissaris Bruno Somers en hoofdinspecteur Paul De Winter onderzoeken hebben gedaan. We vertrekken aan de Standaard Boekhandel in de Antwerpsestraat. Via het Heilig Hartziekenhuis gaan we naar het politiecentrum van Lier, de plek waar Somers en De Winter werken”, zegt Geluykens.

“De wandeling brengt ons daarna in het begijnhof, op het Zimmerplein, aan de Sint-Gummaruskerk en op de Grote Markt. Op elke plek vertel ik wat er daar in mijn boeken is gebeurd. Maar ik geef de mensen ook wat historische en toeristische informatie over die locaties. Ik wil dus met deze wandeling de mensen niet alleen met mijn boeken laten kennismaken. Ik probeer ze ook goesting in Lier te geven, zodat ze later nog eens terugkeren om de stad te verkennen.”

De gratis wandelingen op zaterdag 25 en zondag 26 oktober vertrekken telkens om 14.30u. Verplicht inschrijven via ludogeluykens@skynet.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER