thumbnail:
thumbnail: null
thumbnail:

BUITENLAND. Nainggolan verslaat Juventus, United pijnlijk onderuit

Manchester United ging pijnlijk onderuit tegen Swansea. Het team van Louis van Gaal verloor met 2-1. Maxime Lestienne scoorde voor PSV en won met 3-1 van Feyenoord, terwijl Radja Nainggolan met AS Roma de Italiaanse topper won van Juventus. Het werd 2-1.

vml, jtp, vtvn

PREMIER LEAGUE United pijnlijk onderuit

Manchester United, zonder Belgen in de basis, heeft zondag op de vierde speeldag in de Engelse Premier League voor het eerst dit seizoen verloren. Op het veld van Swansey City gingen 'The Red Devils' met 2-1 de boot in. Adnan Januzaj zat niet in de selectie omwille van een kleine blessure. Marouane Fellaini werd in de 77e minuut ingebracht.

Juan Mata (49.) bracht de bezoekers uit Manchester nochtans op voorsprong met een knal van dichtbij in het dak van het doel. Andrew Ayew (61.) en Bafetimbi Gomis (66.) trokken de zege voor de thuisploeg in vijf minuten alsnog over de streep. Swansea scoorde dit seizoen zeven doelpunten. Drie ervan staan op naam van Ayew, vier keer trof Gomis raak. Louis van Gaal probeerde het tij nog te keren door Rode Duivel Fellaini in te brengen voor Herrera, maar dat mocht niet baten.

Manchester United boekte na twee zeges en een gelijkspel zo zijn eerste nederlaag van het seizoen. Met zeven punten staat het op een vijfde plaats in de Premier League. Swansea verloor nog niet en won al twee keer. De Welshmen staan een plaatsje hoger dan ManU en tellen acht punten.

Eindelijk een driepunter voor Ronald Koeman en Southampton. The Saints waren op de vierde speeldag met 3-0 te sterk voor Norwich, waar Vadis Odjidja niet in de selectie zat. Graziano Pelle en twee keer Dusan Tadic zorgden voor de doelpunten. Southampton telt nu vijf punten, Norwich heeft er vier.

De motor van Chelsea blijft maar sputteren. Tegen Crystral Palace stond het halfweg nog 0-0, maar iets na het uur tikte Sako de 0-1 tegen de touwen voor de uitploeg. Dat was het teken voor José Mourinho om aanvallende wissels door te voeren. Falcao en de jonge wolven Kenedy en Loftus-Cheek brachten iets meer schwung in de ploeg, en tien minuten voor tijd lukte Falcao dan ook de gelijkmaker. Voor Falcao was het zijn eerste doelpunt sinds 31 januari, maar het zorgde niet voor de ommekeer. Integendeel, Joel Ward gaf Chelsea het nekschot en knalde de 1-2 voorbij Thibaut Courtois. Chelsea volgt nu al op 8 punten van leider Manchester City, dat won met 2-0 tegen Watford.

De middag van Liverpool verliep zo mogelijk nog pijnlijker. West Ham kwam al na drie minuten op voorsprong via Cresswell, na kinderlijk verdedigen van Lovren op het halfuur maakte kapitein Nolan de 0-2 voor West Ham. Coutinho kreeg net voor rust een gele kaart, tien minuten ver in de tweede helft keek de Braziliaanse spelmaker zelfs tegen een tweede geel karton aan. Liverpool iets meer dan een halfuur met tien verder, maar ook West Ham maakte de wedstrijd vol met tien na rood voor Nolan. Sakho legde de 0-3 eindstand vast voorbij een verbouwereerde Simon Mignolet in de toegevoegde tijd.

Tottenham en Everton blijven hangen in de middenmoot na vier speeldagen. Op White Hart Lane bleef het 0-0 tussen beide ploegen. Bij Tottenham stonden vier Duivels op het veld, bij Everton kreeg Romelu Lukaku een basisplaats en moest Kevin Mirallas op de bank beginnen. Kort voor rust viel de winger wel in, door een blessure bij Cleverley. Tottenham kreeg na rust ook af te rekenen, Moussa Dembélé leek zich te misstappen en viel geblesseerd uit. Mogelijk mist hij hierdoor de wedstrijden van de Rode Duivels. Nacer Chadli was de beste Duivel tussen de lijnen, maar scoren lukte net niet

Arsenal staat weer tussen de mensen in de Premier League. De ploeg van Arsène Wenger springt (voorlopig) over Crystal Palace en Swansea naar een gedeelde tweede plaats na 0-1 winst bij Newcastle. Dat begon rampzalig aan de wedstrijd in St. James Park, want Aleksandar Mitrovic pakte al na een kwartier spelen een rode kaart. Newcastle kon na een halfuur bijna met negen verder na een stevige overtreding van Thauvin, maar de scheidsrechter hield het op een gele kaart. De thuisploeg pakte maar liefst zeven gele kaarten, en slikte na 52 minuten aan de 0-1 nadat Coloccini een schot deed afwijken in eigen doel. Newcastle staat op de zeventiende plaats met twee punten.

PRIMERA DIVISION Ferreira Carrasco valt in, Ryan speelt gelijk

Atletico Madrid boekte een eenvoudige 0-3 zege op het veld van Sevilla. Koke voor rust, en Gabi en Jackson Martinez na rust zorgden voor de doelpunten. Yannick Ferreira Carrasco mocht na 70 minuten invallen bij de bezoekers, die de competitie starten met een zes op zes en nog geen goal incasseerden.

Valencia kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Deportivo La Coruna. Mathew Ryan moest zich in de 39e minuut omdraaien bij een goal van Lucas, maar Alvaro Negredo zette nog voor de pauze de eindstand op het bord. Zakaria Bakkali zat niet in de selectie bij Valencia.

Barcelona kende lange tijd moeite in eigen huis tegen Malaga, maar dankzij een doelpunt van Thomas Vermaelen laat in de tweede helft bleven de drie punten toch in het Camp Nou. Voor Vermaelen was het zijn tweede basisplaats op rij in de competitie, hij kreeg kort voor het einde een applausvervanging. Barcelona wint voor de tweede wedstrijd op rij met één doelpuntje verschil, en voert voorlopig het klassement aan in Spanje.

Real Madrid bleef vorige week steken op een 0-0 bij Gijon, maar tegen Betis liep het heel wat beter voor de Koninklijke. Gareth Bale opende al na 2 minuten na twee minuten de score, James verdubbelde op vijf minuten van de rust. Na de rust schakelde de thuisploeg nog een versnelling hoger, Benzema, opnieuw James en Bale maakten er een 5-0 walkover van. Betis miste nog de eerredder vanop de stip en boekt zo 1 op 6. Real staat derde met 4 op 6.

BUNDESLIGA Dramatische start Hazard, Dortmund wint vlot

Thorgan Hazard is met Borussia Mönchengladbach dramatisch begonnen aan het seizoen. Hazard en co. liepen tegen Werder Bremen al tegen hun derde nederlaag aan en staan daardoor laatste in de Bundesliga met nul punten. Bremen kwam voor rust 1-0 voor via Aron Johansson, maar Hazard schotelde iets later Lars Stindl de gelijkmaker voor met een assist. Acht minuten in de tweede helft zette Jannik Vestergaard echter de 2-1 eindstand op het bord.

Dortmund laat Bayern ook na drie speeldagen niet los. De Borussen boekten in eigen huis een 3-1 zege tegen Hertha Berlijn en tellen negen punten. Mats Hummels, Pierre-Emerick Aubameyang en Adrian Ramos scoorden voor Dortmund, dat al elf goals maakte in drie wedstrijden. Salomon Kalou zorgde wel voor de eerste tegengoal.

Ook Bayern rijdt voorlopig een foutloos parcours. Der Rekordmeister zette Bayer Leverkusen makkelijk opzij met 3-0 en pakt zo 9 op 9. Thomas Müller opende de score na 26 minuten, op het uur verdubbelde diezelfde Müller vanop de stip. Robben zette de 3-0 eindstand vast, tevens vanop de stip. Bayern scoorde tienmaal in drie wedstrijden en slikte nog maar één tegengoal. Leverkusen ziet een einde komen aan een onverslagen reeks en staat op plaats 6.

Ivan Perisic (ex-Club Brugge) zit met een transfer in zijn hoofd, de Kroatische spits stond niet op het wedstrijdblad. Volgens de vakpers is de middenvelder op weg naar Inter Milaan. Maar ook zonder zijn sterkhouders kwam Wolfsburg tot scoren. De Nederlander Bas Dost (17.) opende de score met een volley. In de tweede helft kreeg de thuisploeg een penalty, Ricardo Rodriguez (59.) miste niet van op de stip. Twee minuten later verlengde Timm Klose een corner in doel: 3-0. Doelman Koen Casteels liep eerder op vrijdag een selectie mis voor de Rode Duivels. Met zijn eerste clean sheet van het seizoen klopt hij in elk geval nadrukkelijk op de deur.

In de stand gaat Wolfsburg met zeven punten voorlopig aan de leiding. Schalke 04 blijft achter met vier punten en staat op de vijfde stek.

SERIE A Nainggolan duwt Juve in crisis

Wie had dat gedacht: kampioen Juventus dat het seizoen start met een nul op zes? Toch is het zover. De Oude Dame moest namelijk met 2-1 het hoofd buigen voor AS Roma, waar Radja Nainggolan de hele match tussen de lijnen stond. Roma was de betere ploeg en zag voor rust een bal van Pjanic uiteenspatten tegen de paal. Het was een pittig duel in het Stadio Olimpico en het kwam geregeld tot opstootjes.

Uiteindelijk bracht Miralem Pjanic op het uur de ban voor Roma met een knappe vrije trap. Rubinho (derde doelman van Juve) kreeg rood op de bank, net als Evra op het veld. Edin Dzeko maakte er vervolgens 2-0 van met een rake kopbal. Juve deed nog wat terug met een goal van Paulo Dyabala en kwam ei zo na langszij met een kopbal van Leonardo Bonucci, maar het bleef bij 2-1. Juve start zo met nul op zes, Roma heeft vier punten.

Dries Mertens kwam niet van de bank bij Napoli maar leek wel lang op weg naar een 2-0 zege tegen Sampdoria. De Partenopei gingen de rust in met een dubbele voorsprong dankzij twee goals van Gonzalo Higuain. Na de pauze bezorgde Eder Sampdoria echter een punt door ook twee keer te scoren.

Paul-José Mpoku mocht bij Chievo wel invallen, zij het slechts drie minuten. Chievo won wel, met 4-0 van Lazio dankzij doelpunten van Andrea Paloschi (2), Riccardo Meggiorini en Valter Birsa. Ook Inter zegevierde, zij het met krappe 1-2 cijfers bij Carpi. Stevan Jovetic scoorde beide goals. Fiorentina ging met 3-1 onderuit bij Torino.

AC Milan had de perfecte respons klaar na de nederlaag op de openingsspeeldag. Tegen Empoli won het met 2-1. Carlos Bacca (ex-Club Brugge) opende na 16 minuten de score op aangeven Adriano, maar Saponara bracht de bordjes vier minuten later al op 1-1. Na de rust kopte Luiz Adriano de Rossoneri op 2-1, meteen ook de eindstand.

LIGUE 1 PSG eenvoudig langs Monaco, Lyon wint dankzij hattrick

PSG blijft ook na vier speeldagen in de Ligue 1 foutloos. De Parijzenaars wonnen met 0-3 van Monaco en tellen twaalf punten, met nul tegengoals. Tegen de Monegasken maakte Zlatan Ibrahimovic zijn seizoensdebuut, maar scoren deed de Zweed niet. Edinson Cavani lukte wel twee goals en Ezeguiel Lavezzi zorgde voor de eindstand.

Lyon had helemaal geen moeite met Caen, dat nochtans goed aan het seizoen was begonnen. Nabil Fekir zorgde eigenhandig voor een 0-2 tussenstand halfweg, tien minuten ver in de tweede helft was de onnavolgbare Fekir daar opnieuw voor 0-3. Valbuena dribbelde de hele verdediging van Caen op een hoopje, Fekir knalde overhoeks binnen. De thuisploeg eindigde nog met tien na rood voor Da Silva, drie minuten voor tijd zetten Beauvue met een weergaloos schot de 0-4 eindstand vast...op aangeven van Fekir. AA Gent ontvangt Lyon op 16 september in eigen huis voor de eerste Champions League-groepsmatch.

Lille pakte tegen Ajaccio zijn eerste driepunter van het seizoen, het won met 1-0. Baptiste Guillaume stond een hele wedstrijd tussen de lijnen bij Lille en zag Boufal de score openen na 23 minuten. Door de zege springt Lille naar plaats 11, Ajaccio heeft (samen met Montpellier) de rode lantaarn beet na 1 op 12.

Olympique Marseille, met Rode Duivel Michy Batshuayi de hele wedstrijd in de basis, ging vrijdag met 2-0 (rust: 0-0) onderuit op het terrein van En Avant Guingamp. Nill De Pauw mocht in de blessuretijd (90.+2) nog even meespelen met de thuisploeg.

Batshuayi kreeg enkele goede kansen, maar ofwel stond zijn vizier niet op scherp ofwel kwam doelman Lössl met een fraaie redding op de proppen. Het was wachten tot halverwege de tweede helft voor er een doelpunt viel. De voormalige aanvaller van AA Gent Sloan Privat (72.) had de 1-0 maar binnen te tikken. EA Guingamp verdubbelde de score nog met een mooi doelpunt van Nicolas Benezet (89.).

Voor l'OM is het al de derde competitienederlaag van het seizoen. Batshuayi en co staan met drie punten op de dertiende stek in de Ligue 1. En Avant Guingamp pakte zijn eerste punten in de competitie en staat een plaatsje lager.

CHAMPIONSHIP Invaller Vossen pakt zes op zes

Burnley is helemaal hersteld van een flauw seizoensbegin en pakt zes op zes. Tegen Bristol begon het met Jelle Vossen op de bank, maar ook zonder Vossen liep het van een leien dakje bij Burnley. Verdedigers Mee en Keane kopten tweemaal raak op hoekschop van David Jones, goed voor de drie punten. Vossen viel in na 70 minuten, en zag Bristol in minuut 94 nog de aansluiting scoren, maar de drie punten voor Burnley kwamen niet meer in het gedrang.

EREDIVISIE PSV wint topper, Ajax laat geen steek vallen

PSV toonde zich in de topper tegen Feyenoord de beste. De Eindhovenaren kwamen wel vroeg 0-1 achter via een eigen doelpunt van Jeffrey Bruma. In de 37e minuut zorgde Maxime Lestienne echter voor de gelijkmaker en vlak na rust zette Santiago Arias de 2-1 op het bord. In het slot maakte Jürgen Locadia er nog 3-1 van met een penalty.

Ajax blijft ook na de vierde speeldag in de Eredivisie foutloos. De Amsterdammers zetten ADO Den Haag met 4-0 opzij en tellen twaalf punten. De goals kwamen van de voeten van Anwar El Ghazi (2), Davy Klaassen en Joël Veltman. Ajax kreeg ook nog geen goal tegen.

Jan Wuytens ging met AZ met 0-1 onderuit tegen Roda JC. De Belgische verdediger bleef 90 minuten op de bank in Alkmaar en zag Rostyn Griffiths na een dik halfuur de enige goal van de match maken. Bij de bezoekers speelde Tom Van Hyfte 86 minuten mee en bleef Martijn Monteyne op de bank. Vitesse had geen kind aan Cambuur en won met afgetekende 4-1 cijfers.

De Graafschap blijft achter met nul punten op de laatste plaats. De ploeg van Nathan Kabasele ging kansloos onderuit op het veld van Excelsior met 3-0. Voor Excelsior Rotterdam is het de eerste overwinning dit seizoen. Heerenveen en PEC Zwolle deelden de punten na een 1-1 gelijkspel. Bij PEC stond Kevin Begois in doel, hij had geen antwoord op de openingsgoal van Larsson na vier minuten. Veldwijk zette de 1-1 eindstand op het bord na een uur spelen, waardoor beide ploegen ongeslagen blijven. Bij Heerenveen viel Stefano Marzo in na 71 minuten. Doelman Bram Castro hield de nul bij Heracles, dat won met 2-0 tegen FC Twente. Door deze overwinning voert Heracles de stand aan met 9 op 12.

NEC Nijmegen ging vrijdag met 0-1 winnen op het veld van Willem II. Bij de thuisploeg stonden Funso Ojo en de broers Dries en Stijn Wuytens de hele wedstrijd op het veld. Bart Buysse maakte de match vol bij NEC. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de tweede helft. Navarone Foor (64.) krulde van buiten de zestien het leer netjes tegen de netten. Robbie Haemhouts en David Meul bleven op de bank bij Willem II. In de stand heeft NEC nu zes punten. Daarmee rukt de promovendus voorlopig op naar de zesde plaats. Willem II blijft achter met twee punten en is veertiende in de Nederlandse eerste klasse.

RUSLAND Zenit verliest van ploeg Franky Vercauteren

Zenit St. Petersburg, met Axel Witsel 61 minuten op het veld en Nicolas Lombaerts een hele match op de bank, verloor met 1-3 tegen Krylya Sovetov Samara. Dat is de ploeg van trainer Franky Vercauteren en verdediger Jeroen Simaeys. Samara kwam na 17 minuten op voorsprong via Gabulov, maar Zenit kwam kort na rust langszij na een owngoal. Twee doelpunten van Kornilenko in een tijdspanne van vier minuten bezorgde Samara echter de volle buit. Hulk miste nog een penalty voor de thuisploeg. Samara is door deze overwinning al drie matchen op rij ongeslagen.

TURKIJE De Sutter verliest eerste wedstrijd

Drie dagen na zijn laatste wedstrijd voor Club Brugge stond Tom De Sutter zaterdag al in de basis bij zijn nieuwe club Bursaspor. Hij kon echter niet verhinderen dat zijn ploeg 2-1 verloor op het veld van Basaksehir. Halfweg stond het nochtans 1-1, na doelpunten van Visca voor de thuisploeg en Yilmaz voor Bursaspor. Na een rode kaart voor Bursaspor-speler Josué, die in tien minuten tijd tweemaal geel pakte, scoorde Visca in de 74e minuut de winning goal.

Mourinho: ‘Dit is een verschrikkelijk slechte start’

Chelsea is de competitie gestart met een desastreuze vier op twaalf en verloor deze middag nog maar voor de tweede keer een thuiswedstrijd onder Mourinho. De Blues, met Courtois en Hazard de hele wedstrijd op het veld, verloor met 1-2 van Crystal Palace. De regerende kampioen staat daarmee op een voorlopige dertiende plaats. ‘Het is een verschrikkelijk slechte start. In een andere competitie zou ik zeggen dat het al voorbij was, maar niet in de Premier League’, reageerde ‘The Special One’ hoopvol.

‘De wedstrijd van vandaag had op een gelijkspel moeten eindigen, al was dat nog steeds slecht geweest voor ons’, analyseerde Mourinho de wedstrijd tegen Crystal Palace. ‘We hebben goede kansen gehad maar sommigen zaten niet in de match. Als niet iedereen op het zelfde niveau speelt is het moeilijk om goed te spelen. Daarbij is het ook altijd moeilijk om tegen zogenaamde ‘kleine ploegen’ te spelen.’